ΑΘΛΗΤΙΚΑΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η νέα κυβέρνηση αποφασίζει για τα τηλεοπτικά συμβόλαια της ΕΡΤ με ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-ΟΦΗ.

Εξελίξεις είχαμε σήμερα στο θέμα των τηλεοπτικών για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΦΗ και Super League 2, με την ΕΡΤ να τα βρίσκει με τις ομάδες, αλλά η απόφαση να πηγαίνει στην επόμενη κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

Μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Πρυθυπουργού, αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του ΟΦΗ, ενώ εγκρίθηκαν οι δεσμεύσεις για τη Super League 2.

Μάλιστα, μετά τις εκλογές αναμένεται να δρομολογηθούν εξελίξεις για το θέμα. Aρα ουσιαστικά η νέα κυβέρνηση θα κληθεί να αποφασίσει για τα μεγάλα τηλεοπτικά συμβόλαια σε ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (7,5 εκατ.ευρώ ετησίως μέχρι το 2022), αλλά και για τον ΟΦΗ και τα μικρότερα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

«Σύσκεψη για τα δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του ελληνικού Πρωταθλήματος από την ΕΡΤ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 5.7.2019 παρουσία του Πρωθυπουργού ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα δικαιώματα μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων του ελληνικού Πρωταθλήματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νικόλαος Παππάς, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Ιωάννης Δρόσος.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι συνεργασίες της ΕΡΤ με ομάδες της Super League 1 και Super League 2. Η ΕΡΤ προσφέρει στο ελληνικό κοινό δωρεάν πρόσβαση στο λαοφιλέστερο αθλητικό προϊόν. Μετά μάλιστα την αναδιάρθρωση των ελληνικών επαγγελματικών πρωταθλημάτων και την εισαγωγή αγώνων play off και play on, το πρωτάθλημα της Super League 1 αποκτά ακόμη μεγαλύτερο αθλητικό και τηλεοπτικό ενδιαφέρον.

Στη συνάντηση εγκρίθηκαν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ έναντι της Super League 2. Επίσης, αποφασίστηκε να υιοθετηθούν οι προσφορές των ομάδων ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την απόκτηση του συνόλου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους από την δημόσια τηλεόραση. Για όλες τις περιπτώσεις ζητήθηκε από το ΔΣ της ΕΡΤ, σε συνεδρίασή του μετά τις εκλογές, και πάντως έγκαιρα ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες».

 

Απάντηση