ΑΘΛΗΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Πρώτες Βοήθειες» από την Ακαδημία του Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας

Ένα συμπυκνωμένο απόσταγμα γνώσεων και πληροφοριών είχαν την ευκαιρία να “γευτούν” χθες οι φίλοι που γέμισαν τη μεγάλη αίθουσα δεξιώσεων της Ενορίας Αγίας Μαρίνας κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα τις πρώτες βοήθειες. Αρχικά, απηύθυνε χαιρετισμό στο κοινό ο τεχνικός Διευθυντής και ψυχή της διοργανώτριας Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας, Πέιος Φιλιππος. Από τα λεγόμενα του εύκολα μπορούσε να διακρίνει κάνεις το έντονο συναισθηματικό του φορτίο καθώς πριν από χρόνια, βίωσε την αιφνίδια απώλεια του αγαπημένου του αδερφού Κωνσταντίνου εντός του αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα! Μετά τον πολύ όμορφο πρόλογο του Φίλιππου Πέιου και αφού ευχαρίστησε τον κόσμο που τίμησε με τη παρουσία του την εκδήλωση αυτή, τον Πρόεδρο του Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας και όλους τους συντελεστές, πραγματοποιήθηκε δια ζώσης παρουσίαση του υπερσύγχρονου, αυτόματου καρδιακού απινιδωτή που αποκτήθηκε πρόσφατα από τον Ποδοσφαιρικό σύλλογο της Αγίας Μαρίνας.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ο εκπρόσωπος της εταιρίας ………………. κος Χρήστος …………….., έκανε επίδειξη του τρόπου χρήσης και λειτουργίας του νεοαποκτηθέντος απινιδωτή εξαροντας την τεράστια χρησιμότητα του στην προσπάθεια ανάνηψης ασθενών που αντιμετωπίζουν οξύ, σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα! Μέσα από την εξαιρετική αυτή παρουσίαση, απαντήθηκαν όλες οι απορίες και τα πιθανά ερωτήματα που γεννήθηκαν από την ομιλία και με την επίδειξη του τρόπου χρήσης και λειτουργίας του συγκεκριμένου απινιδωτή σε ειδικό πρόπλασμα, είχαν την ευκαιρία οι παρευρισκόμενοι φίλοι μας να πειστούν για την χρησιμότητα του τεχνολογικού αυτού μηχανήματος γεμίζοντας τους ταυτόχρονα με αισιοδοξία και αίσθημα ασφαλείας για το μέλλον! Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση μιας εξαιρετικής εργασίας από την κα ………… ………….., εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού Βέροιας η οποία κάνοντας χρήση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα του ΠΟΥ, ενημέρωσε το κοινό για την παροχή πρώτων βοηθειών εντός αλλά και εκτός γηπέδων!

Η ομιλία της πραγματοποιήθηκε έχοντας μοναδικό, διαδραστικό χαρακτήρα και την ενεργό συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων διατηρώντας με αυτό τον τρόπο το ενδιαφέρον τους αμείωτο! Το κλείσιμο αυτής της ενημερωτική εκδήλωσης μας γέμισε με αυτοπεποίθηση και σιγουριά πως τα παιδιά μας βρίσκονται σε σωστά χέρια, κοντά σε ανθρώπους που προτάσσουν την υγεία και την ασφάλεια τους, αλλά ταυτόχρονα, μέσα από τις γνώσεις και το μεράκι πάντα σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά χαρίζουν τα πολύτιμα εκείνα εφόδια ώστε να προοδεύσουν και να προκόψουν στον δρόμο της ζωής που τελικά θα ακολουθήσουν.

Δική μας υπόσχεση για το μέλλον είναι πως θα ακολουθήσουν κι άλλες, πολλές δράσεις μέσα από τις οποίες γονείς, αθλητές και φίλοι της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας, θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται και να πληροφορούνται για θέματα που τους αφορούν.

 

Απάντηση