ΑΘΛΗΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑ

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ο δικός μας Στέφανος Τζουμακάρης στο Balkan Open Championship

Μια ακόμη επιτυχία για τον Ελληνικό Αθλητισμό αυτήν την φορά από τον χώρο των πολεμικών τεχνών και πιο συγκεκριμένα από τον Στέφανο Τζουμακάρη αθλητή του Ju Jitsu.

Ο αθλητής του ΑΣΚΑ GSP BROS με έδρα την Αλεξάνδρεια Ημαθίας πήρε μέρος στο Balkan Open Championship 2018 όπου διοργανώθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο Πάλης στα Άνω Λιόσια της Αθήνας στις 21-23 Σεπτεμβρίου.

Σημαντική διάκριση για τον νεαρό αθλητή του Ju Jitsu οπού κατάφερε να βρεθεί στο δεύτερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Ανδρών +21 ετών στα -69 κιλά ανάμεσα σε 1174 αθλητές από όλο τον κόσμο.

Δεν τα κατάφερε στον τελικό ο Στέφανος Τζουμακάρης απέναντι στον Σέρβο Πρωταθλητή που ήταν 2ος στον κόσμο το 2017 ωστόσο η δεύτερη θέση αποτελεί σημαντικό γεγονός και διάκριση καθώς η διοργάνωση ήταν επίσημο Grand Slam με τον Στέφανο να μαζεύεις αρκετούς πόντους για την παγκόσμια ranking list και για τα World Games που θα γίνουν το 2021 στο Birmigham της Αμερικής.

Στο πλευρό του αθλητή ήταν οι προπονητές του Γιάννης και Στέφανος Παπαδόπουλος στηρίζοντας τον σε όλη την διάρκεια του τουρνουά.

Επόμενη διοργάνωση για τον Έλληνα Ημαθιώτη πρωταθλητή το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών που θα γίνει το Νοέμβριο στο Malmö της Σουηδίας.

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια:Μανώλης Πεχλιβανίδης

Απάντηση