ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γιώργος Στάντζος Δήμαρχος Α. Σάμου:Δεν μπορούμε να αφήνουμε το κλειδί του μεταναστευτικού στα χέρια του Ερντογάν.(βίντεο)

 

Δεν μπορούμε να αφήνουμε το κλειδί του μεταναστευτικού στα χέρια του Ερντογάν.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για Εθνική άμυνα και να έχουμε 40.000 μουσουλμανικό πληθυσμό  στα σύνορά μας.

Με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των κατοίκων της Σάμου για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν,” των μεταναστών” και τη συνάντηση που θα είχαν οι δήμαρχοι των νησιών με τους αρμόδιους υπουργούς για το θέμα αυτό.

Η εκπομπή ”ΠΡΩΙΝΕΣ ΜΑΤΙΕΣ του ράδιο AVENA 97,7 φιλοξένησε το πρωί της Πέμπτης 9/1 τον Δήμαρχο του δήμου Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο.O Δήμαρχος εξέφρασε την ανησυχία του για την παρουσία 40.000 και πλέον μεταναστών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα νησιά της χώρας και είπε.

Είναι 40.000 με διαφορετικό θρήσκευμα και με τον τρόπο που βρίσκονται στη χώρα μας από μόνο του και μόνο αυτό είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης.

Η πληθυσμιακή αναλογία είναι συγκριτικά,συντριπτικά σε βάρος των Ελλήνων κατοίκων.

Πρέπει να φυλαχθούν τα σύνορα,να σταματήσουν οι ροές και να μεταφερθούν οι μετανάστες σε δομές φιλοξενίας της Ευρώπης και της ηπειρωτικής Ελλάδος.

Όσον αφορά για την καταγωγή και τη σύνθεση αυτών είπε.

Είναι από το Αφγανιστάν, λίγοι από τη Συρία και από τις Υποσαχάριες χώρες της Αφρικής.Λίγες οικογένειες, μικρά παιδιά και οι περισσότεροι άνδρες, πολύ εκ των οποίων με παραβατικές τάσεις.Αν σκεφτούμε δε, ότι αυτοί είναι 9χιλιάδες και η πόλη της Σάμου τον χειμώνα έχει 7500 κατοίκους καταλαβαίνεται τι αντιμετωπίζουμε.

Δεν μπορούμε να αφήνουμε το κλειδί του μεταναστευτικού στα χέρια του Ερντογάν και των δουλεμπόρων πρέπει να αλλάξει όλος ο σχεδιασμός του μεταναστευτικού.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για Εθνική άμυνα,ιδιαίτερα τέτοιες κρίσιμες στιγμές και να έχουμε 40.000 μουσουλμανικό πληθυσμό  με αλλότρια χαρακτηριστικά στα σύνορά μας.

Εύχομαι οι αρχές να λαμβάνουν μέτρα, που σε εμάς δεν είναι ορατά, για να ελέγχουν ποιοι είναι αυτοί που έρχονται εδώ.

Απάντηση