ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Βράχος έπεσε πάνω σε Μοναστήρι της Βέροια και καταπλάκωσε Μοναχό

Ο νεαρός γιατρός και ιερομόναχος π. Αιμιλιανός ήταν ο μοναχός της Μονής Προδρόμου Σκήτης Βεροίας που εν μια ριπή, βρέθηκε πλακωμένος από έναν τεράστιο βράχο που έπεσε στο κελί του, ενώ ο σπασμένος αγωγός ύδρευσης έπεφτε πάνω στο πρόσωπό του, 2 ώρες μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (18/11/2017)…

Με ανάρτησή του στο facebook ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Πορφύριος Μπατσαράς περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε το πνευματικοπαίδι του και όλη η υπό αυτόν αδελφότητα της Μονής Προδρόμου, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς όσους συνέβαλαν, με απόλυτη επιτυχία, στην διάσωση του 32χρονου ιερομονάχου.

 

Δείτε τι έγραψε ο Αρχιμ. Πορφύριος λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου (18/11):

 

Αγαπητοί μας αδελφοί και αδελφές, μόλις επιστρέφω από το Νοσοκομείο της Βέροιας όπου, από τις 5:00 το πρωΐ αναρρώνει ο δικός μας πατήρ Αιμιλιανός. Και σπεύδω, με αισθήματα βαθειάς και ειλικρινούς ευγνωμοσύνης να εκφράσω τις ευχαριστίες της ταπεινής μας αδελφότητος σε όλους Εσάς, που με κάθε τρόπο μας δείχνετε την αγάπη και την συμπαράστασή Σας.

 

Ευχαριστούμε όμως ιδιαιτέρως τον σεπτό μας πατέρα και Ποιμενάρχη, ο οποίος μέσα στα βαθειά μεσάνυχτα αμέσως έτρεξε κοντά μας, και παρέμεινε στηρίζοντάς μας πατρικά μέχρι την ώρα που ξεκινήσαμε γιά το Νοσοκομείο, από τις 2:00 μ.μ. μέχρι τις 4:00 τα ξημερώματα. Μαζί του οι πατέρες Γεράσιμος και Αντώνιος.

 

Θερμά ευχαριστούμε τους Διοικητάς της Πυροσβεστικής, που σήκωσε όλο το βάρος του απεγκλωβισμού του αδελφού μας, και της Αστυνομίας, την Ομάδα ΟΠΚΕ και το περιπολικό της Αστυνομίας. Τους πυροσβέστες μας και το Ε.Κ.Α.Β.

 

Το περιστατικό: Κοντά στις δύο, ένας γερός γδούπος τάραξε την ησυχία της νύχτας. Σε λίγο πολλά νερά δυνάμωναν τον ήχο. και μέσα σε αυτά, μία φωνή να φωνάζει: Γέροντααα, χάνομαι. Φεύγω. Άγιε Πρόδρομε. Παναγία μου.

 

Ένας βράχος, βαρύτερος από πέντε τόννους ξεκόπηκε από το βουνό, ανάμεσα νέο καμπαναριό και νότια πτέρυγα, έριξε την σκεπή, γκρέμισε το ταβάνι, έριξε το δάπεδο, και σφήνωσε στα πόδια του π. Αιμιλιανού, ο οποίος, χαμαικοιτών, βρέθηκε από το κελλί του στο πάτωμα της αποθήκης, σχεδόν δύο μέτρα ύψος. Συγχρόνως ο αγωγός ύδρευσης έσπασε και επί δύο τουλάχιστο ώρες τον “πότιζε” στα ρουθούνια δηλαδή τον έπνιγε.Αυτό τί ήταν;

 

Τους καλέσαμε, και έσπευσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Κύριος κ.Παντελεήμων, οι Πυροσβέστες μας, αστυνομικοί και το ΕΚΑΒ.

 

Οι συντονισμένες ενέργειες των πυροσβεστών μας έφεραν, μέσα σε δυόμιση περίπου ώρες, το επιθυμητόν αποτέλεσμα.

 

Έκτοτε ο πατήρ Αιμιλιανός αναρρώνει και προσπαθεί να κοιμηθεί στην φιλόξενη κλίνη του Νοσοκομείου Βέροιας, με τις ανύστακτες φροντίδες των αγαπητών συνεργατών και φίλων του, των νοσηλευτών και των γιατρών, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

 

Η κουβέρτα του μοναχού τυλίχθηκε στα πόδια του, δίπλα στον βράχο. Αν δεν μαζευόταν εκεί, θα τα τσάκιζε.

 

Μπορεί ο δαίμονας να επιβουλεύεται την ζωή των φίλων του Θεού, αλλά και ο Μέγας Πρόδρομος με τα πελώρια φτερά του μας σκεπάζει.

 

Χίλια ευχαριστώ σε όλους, ορατούς και αοράτους φίλους του μοναστηριού μας και φίλους μας.
Δόοοξα τῷ Τρισαγίῳ Θεῷ.

 

Ευχαριστήρια Επιστολή Μητροπολίτη Βεροίας Παντελεήμονος:
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος ήταν παρών από την πρώτη στιγμή στην επιχείρηση διάσωσης, απέστειλε  ευχαριστήρια επιστολή προς τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βεροίας, ενώ ανάλογες επιστολές απέστειλε και προς  την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και το ΕΚΑΒ.

«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση των ανδρών της Υπηρεσίας σας, υπό την προσωπική σας καθοδήγηση, στην επιχείρηση απεγλωβισμού ιερομονάχου στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας το ξημέρωμα του Σαββάτου 18 Νοεμβρίου.

Οι Δυνάμεις της Υπηρεσίας σας καταβάλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες και υπό αντίξοοες συνθήκες κατάφεραν, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, να απεγλωβίσουν τον ιερομόναχο που κινδύνευε προσφέροντάς του καθόλη τη διάρκεια της επιχείρησης ψυχολογική υποστήριξη.

Είθε ο Θεός να προστατεύει πάντοτε τα στελέχη της Υπηρεσίας σας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και να ανταποδίδει σε όλους πλούσια την Χάρη του»

 

(στην φωτογραφία αρχείου ο π. Αιμιλιανός με τον Ηγούμενο του Τιμίου Προδρόμου)

InVeria.gr

Απάντηση