ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου Για τα εννέα χρόνια από τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

«Πριν από εννέα χρόνια, τα ξημερώματα της 28ης Ιανουαρίου του 2008, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος έχανε τη σκληρή μάχη που έδινε επί επτά μήνες με την επάρατη νόσο.

Σε ένδειξη σεβασμού οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος αποδίδουμε σήμερα φόρο τιμής στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, σε αυτή την πραγματικά σπουδαία και χαρισματική προσωπικότητα, που αναμόρφωσε και αναζωογόνησε την Ορθόδοξη Εκκλησία με το γενναιόδωρο κάλεσμά του στους νέους «να έρθουν όπως είναι, ακόμη και με το σκουλαρίκι», όπως τους έλεγε χαρακτηριστικά και, βεβαίως, με το μεγάλο έργο του στον κοινωνικό και φιλανθρωπικό τομέα.

Αποδίδουμε φόρο τιμής και κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, που υπήρξε μια κορυφαία προσωπικότητα της Πατρίδας μας, ένας μεγάλος οραματιστής και φλογερός Πατριώτης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος διακήρυσσε ότι «η μόνη του μέριμνα ήταν η Εκκλησία, οι αγώνες, οι ρίζες και η ταυτότητα του ελληνισμού». Αυτές τις μεγάλες αξίες, την ταυτότητα του Ελληνισμού και την Ορθοδοξία, τις υπερασπίστηκε προσωπικά με σκληρούς αγώνες απέναντι σε όσους επιχείρησαν να τις αμφισβητήσουν, μέχρι την τελευταία του πνοή».

Απάντηση