ΥΓΕΙΑΣ

Πρήξιμο στα μάτια τέλος!

Πρήξιμο στα μάτια τέλος!

Δεν έχει σημασία αν είσαι party animal ή workaholic… το πρόβλημα με τα κουρασμένα σου μάτια πρέπει να λυθεί.

Συμπτώματα όπως μαύροι κύκλοι και σακούλες στην περιοχή των ματιών δυστυχώς εμφανίζονται και στις δύο περιπτώσεις, είτε το ξενύχτι είναι απόρροια διασκέδασης είτε εργασιομανίας! Όπως αναφέρει και η Ranella Hirsch Αναπληρώτρια Kαθηγήτρια Δερματολογίας στο πανεπιστήμιο της Βοστόνης Medical Center, “σε τέτοιες περιπτώσεις επιβραδύνεται η σωστή λειτουργία των κυττάρων με αποτέλεσμα το πρόσωπό σας να δείχνει θαμπό, χλωμό ενώ τα μάτια σας πρησμένα, με μαύρους κύκλους και κόκκινα στο εσωτερικό τους ”.

Η περιοχή των ματιών είναι η πρώτη στο πρόσωπο που παρουσιάζει προβλήματα ακόμη και σε νεαρές ηλικίες, διότι έχει ελάχιστο υποδόριο λίπος, εξαιρετικά μαλακούς ιστούς και τους πιο λεπτούς μύες του ανθρώπινου σώματος. “Όταν κάποιος σας λέει πως δείχνετε κουρασμένη συνήθως καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα παρατηρώντας τα μάτια σας” υποστηρίζει η Jeannette Graf, Αναπληρώτρια Kαθηγήτρια Δερματολογίας στην ιατρική σχολή Mount Sinai της Ν. Υόρκης.

5R2A6878 min

Η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό όταν αντιμετωπίζουμε το εν λόγω πρόβλημα είναι να τρέξουμε γρήγορα κάτω από τα σκεπάσματα για να αναπληρώσουμε τις χαμένες ώρες ύπνου. Ίσως η πιο σωστή επιλογή αν φυσικά έχεις την πολυτέλεια του χρόνου. Όταν όμως αναγκαστικά πρέπει να ανταπεξέλθεις στις καθημερινές σου υποχρεώσεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές:

Παλιό κόλπο αλλά αποτελεσματικό είναι να εφαρμόζεις 2 κρύα φακελάκια τσαγιού πάνω στα μάτια για 10-15 λεπτά. Το τσάι διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη η οποία συσφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία, καθώς και τανίνη η οποία με τη σειρά της μειώνει τους ερεθισμούς, τις φλεγμονές και κατ’ επέκταση το πρήξιμο. Υπάρχουν και εναλλακτικές επιλογές όπως :

1. κρύες κομπρέσες.Το κρύο συστέλλει τα τριχοειδή αγγεία και αναζωογονεί τη λεμφική λειτουργία.
2. Μια κρέμα για τα μάτια σε μορφή τζελ την οποία θα έχετε πάντα στο ψυγείο σας.
3. Φέτες από αγγούρι.

eyes

Πηγή

Απάντηση