OIKONOMIKAΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΑΙΔΕΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Με self testing σκέφτονται να ανοίξουν την αγορά: «Αρχές Απριλίου ή τέλη Μαρτίου» η «εντολή» των «ειδικών»

Μετά τα «έξυπνα» μέτρα η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες «έξυπνες» μεθόδους για να ανοίξει επιτέλους η αγορά. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο το lockdown, δεν μπορεί να συνεχιστεί με τον τρόπο που εφαρμόζεται μέχρι σήμερα και προτείνει άνοιγμα καταστημάτων μέσω… self testing.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, υπάρχει ένα όριο στο lockdown και δεν γίνεται να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο από τη στιγμή που στην ουσία δεν εφαρμόζονται τα μέτρα.

«Ο κόσμος έχει κουραστεί αλλά δείτε τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. Προσπαθούμε να δούμε την καμπύλη να πέφτει. Ο κόσμος πρέπει να δείξει συγκατάβαση στα προβλήματα που υπάρχουν, γιατί η περίοδος αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να πάμε μπροστά, να απελευθερωθούν τα νοσοκομεία μας» επισήμανε.

«Τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου να αρχίζουν να ανοίγουν κάποια πράγματα και να δούμε και το self testing (δηλαδή να μπορεί ο καθένας να κάνει μόνος του το rapid τεστ)» ανέφερε, σχολιάζοντας ότι τότε θα μπορούν -και σε συνδυασμό με την εκτόνωση της ασφυκτικής πίεσης που δέχονται σήμερα τα νοσοκομεία- να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες, όπως το λιανεμπόριο και τα σχολεία. Χαρακτήρισε δε, «μείζον ζήτημα» το άνοιγμα του τουρισμού.

Σύσκεψη Κ.Μητσοτάκη για την πανδημία στο Μαξίμου – Παρόντες Τσιόδρας και Κικίλιας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τακτική σύσκεψη για την εξέλιξη της πανδημίας υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, παρουσία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, εξετάστηκαν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Συζητήθηκε, επίσης, η περαιτέρω συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας όπου και με όποιο τρόπο κριθεί αναγκαίο από την κυβέρνηση.

Απάντηση