ΘΡΗΣΚΕΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ωμή παραβίαση των περιοριστικών μέτρων από τον Άδωνι Γεωργιάδη: Βάφτισε παιδί ενώ απαγορεύεται

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για ακόμη μία φορά, καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Σπυρίδων-όπως έχει βαφτιστεί- Γεωργιάδης βάφτισε παιδί. 

Συγκεκριμένα ο υπουργός γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι την Κυριακή 14 Μαρτίου βάπτισε ένα μικρό αγοράκι στο Ιερό Ναό Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

Ωστόσο, ενόσω η Αττική βρίσκεται στο επίπεδο του «πολύ αυξημένου κινδύνου», οι θρησκευτικές λειτουργίες επιτρέπονται μόνο με την παρουσία κληρικού και βοηθητικού προσωπικού του. Αυτό φαίνεται και από τα όσα το ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 843, Τεύχος Β, της 3ης Μαρτίου που έχει ισχύ μέχρι και 15 Μαρτίου.

Για να γίνει μάλιστα πιο κατανοητό το τι ισχύει με τις βαπτίσεις, ο Νίκος Χαρδαλιάς την ίδια μέρα σημείωνε στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για τα νέα μέτρα πως «αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαπτίσεων, αλλά και μνημοσύνων».

Διαβάστε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου

Σημειώνεται εδώ πως στην κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές επικρατεί το απόλυτο επιτελικό χάος. Στην επίσημη κυβερνητική σελίδα για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού ανά περιφέρεια, αναγράφεται πως «σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδείες, μνημόσυνα και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα (9) ατόμων».

Ωστόσο ακριβώς παραπάνω σημειώνεται πως η «τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, [διενεργείται] αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων».

Φυσικά σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει ό,τι αναγράφεται σε ΦΕΚ. Και το ΦΕΚ απαγορεύει την παρουσία προσώπων στις τελετές.

Να σημειώσουμε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε κατηγορήσει πριν λίγες ημέρες τον… ΣΥΡΙΖΑ πως μεταδίδει σκοπίμως τον κορωνοϊό για να κρατάει τους Έλληνες κλεισμένους σε καραντίνα και να ρίξει την κυβέρνηση.

Ενώ αυτή δεν είναι η πρώτη παραβίαση μέτρων από κυβερνητικά στελέχη, χαρακτηριστικό παράδειγμα τα όσα έγιναν στην Ικαρία, εκεί που η ίδια η κυβέρνηση μετά από λίγες ημέρες «αποκάλυψε» πως… δεν υπήρχαν απαγορεύσεις για συγκεντρώσεις στα σπίτι για την συγκεκριμένη περίοδο.


Μετά το δημοσίευμα του pronews.gr ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω Facebook, υποστήριξε πως πήρε σχετική άδεια για την Πολιτική Προστασία για να τελεστεί η βάφτιση.

«Η βάπτιση στην οποία παρευρέθηκα χθες ως νονός, πραγματοποιήθηκε νομίμως κατόπιν αδείας που εξέδωσε στις 05/03/2021 η Πολιτική Προστασία όταν οι γονείς του παιδιού έκαναν την σχετική αίτηση. Αυτή είναι μία διαδικασία που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει αν έχει σοβαρούς λόγους», έγραψε ο Α.Γεωργιάδης.

Σύμφωνα δηλαδή με τον υπουργό η συγκεκριμένη βάφτιση ήταν «σοβαρός λόγος», αναρωτιόμαστε εάν η Πολιτική Προστασία δίνει σχετικές άδειες και σε απλούς πολίτες. 

Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis

3 ώρες πριν

Η βάπτιση στην οποία παρευρέθηκα χθες ως νονός, πραγματοποιήθηκε νομίμως κατόπιν αδείας που εξέδωσε στις 05/03/2021 η Πολιτική Προστασία όταν οι γονείς του παιδιού έκαναν την σχετική αίτηση. Αυτή είναι μία διαδικασία που ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει αν έχει σοβαρούς λόγους.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣΗ KAT' ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός που αφορά στον προγραμματισμό τελετής προ της λήψης των σχετικών αποφάσεων για εππλέον περιοριστικά μέτρα στην Αττική, εγκρίνεται η τέλεση της Βάπτισης την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 στον Ιερό Naỏ Διονυσίου Αεροπαγίτου και ώρα 12:00' H τελετή βάπτισης της οικογένειας του εωργίου θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο και σύμφωνα με τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα τηρώντας τον περιορισμό των ατόμων, Υπεύθυνη ραμματείας Γενικού, τηλ: 2131510901, Αθήνα, 05-03-2021 TENOLOS ΓΡΑΜΜΑΤΕΑς ΠΠΡΟΑΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Kstua BADIASOS ΠΑΠΑΓΕΩΡΠΟΥ @lgmtn nemitasses"
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "the FAQ "γιατί η ενημέρωση είναι άποψη" Είστε εδώ Home FAO stuff Σε γραμμή Μητσοτάκη" Άδωνις γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τα μέτρα που ανακοινώνει Χαρδαλιάς και διαφημίζει ότι έγινε νονός! Χοντρό κράξιμο" στο twitter Σε "γραμμή Μητσοτάκη" Άδωνις γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τα μέτρα που ανακοινώνει o Χαρδαλιάς και διαφημίζει ότι έγινε νονός! Χοντρό "κράξιμο" στο twitter FAQ stuff by the FAO team Monday. 15 March 2021 0:10"
Μπορεί να είναι στιγμιότυπο οθόνης 1 άτομο και κείμενο που λέει "Constantine Halkias @MrHalkias 13 o @AdonisGeorgiadi ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ. Με την με αρ. 11q/r.n.oιK.13.805/3.3.3021(фe B' 843/3.32021) KYA, σε περιοχές "πολύ αυξημένου κινδύνου", όπως η περιφέρεια Αττικής, (όπου βρίσκεται o ναός Διονυσίου του Αρεοπαγίτου), ΒΑΠΤΙΣΗ ME ÎΑÎÎ ΚΑΙ ME ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Άδωνις Γεωργιάδης @Adoni... Είχα την Τιμή να βαφτίσω ένα πανέμορφο αγοράκι, τον μικρό Νικόλαο, στον I.N. του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα (σε άδειο Ναό λόγω του ιού δυστυχώς). Συγκινούμαι πολύ όταν σκέ... 14 702 Εμφάνιση αυτού του νήματος Tweet" από το Twitter
Πηγή: pronews.gr

Απάντηση