ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΥΓΕΙΑΣ

Εδώ και τώρα: κάλεσμα του αντιπεριφερειάρχη υγείας Μήττα Χρ. για τη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας την Κυριακή(Βίντεο)

Την Τρίτη 2 Μαρτίου καλεσμένος στην εκπομπή Εδώ και τώρα με τη Δέσποινα Καρέκλα και στο ράδιο web tv Avena 97,7 ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας Μήττας Χρήστος.

Αφορμή της συνέντευξης στάθηκε το γεγονός ότι διοργανώνεται δράση εθελοντικής αιμοδοσίας την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 στις ώρες 09.00-15.00 στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ (απέναντι από τη Χ.Α.Ν.Θ.).

Η προσέλευση του κόσμου την 14η Φεβρουαρίου 2021 στη Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ. σε μια παρόμοια δράση εθελοντικής αιμοδοσίας ήταν μεγάλη και συγκεντρώθηκαν 100 φιάλες αίμα. Ευελπιστούν ότι και αυτήν την φορά ο κόσμος θα ανταποκριθεί.

Rapid tests πριν την αιμοδοσία δεν θα γίνουν, ωστόσο, οι εθελοντές θα θερμομετρηθούν και θα κάνουν κάποιες εξετάσεις.

Ο ίδιος τονίζει ότι όλοι μας πρέπει να σκεφτούμε ότι εάν δώσουμε αίμα μπορούμε να σώσουμε κάποιον συνάνθρωπο και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων.

Σχετικά με τον κορωνοϊό δήλωσε ότι όλοι μας πρέπει να έχουμε υπομονή, κουράγιο και δύναμη για να ξεπεράσουμε την πανδημία και το θετικό είναι ότι ο καλός καιρός θα είναι σύμμαχος μας. Επίσης, ο εμβολιασμός είναι η μεγάλη μας ελπίδα. Ακόμη, τόνισε ότι όσο περισσότερο τηρούμε τα μέτρα τόσο γρηγορότερα θα ξεπεράσουμε την πανδημία.

Σχετικά με το ερώτημα που μετέφερε ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας κύριος Θανάσης Τσιάπλας που αφορούσε το πού πετιούνται τα θετικά rapid tests και ότι στο κέντρο υγείας Αλεξάνδρειας οι πληροφορίες του λένε ότι πετιούνται στις κίτρινες συσκευασίες που είναι για ιατρικά προβλήματα, ο κύριος αντιπεριφερειάρχης είπε ότι θα ερευνήσει το θέμα  και θα είναι το πρώτο του μέλημα. Ωστόσο, διαβεβαίωσε, ότι το πρωτόκολλο που αφορά τα ιατρικά απόβλητα είναι αυστηρό.

Περισσότερα δείτε στο βίντεο:

Απάντηση