ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑΣ

Συμβουλές για να μην παρεις βάρος στο Lockdown

Συμβουλές για να μην παρεις βάρος στο Lockdown

Μέσα σε ένα σπίτι και σίγουρα υπάρχουν στιγμές που δεν έχουμε τί να κάνουμε. Έτσι , το φαγητό είναι μία διέξοδος, ακόμα και το μαγείρεμα. Πως λοιπόν θα παραμείνουμε σε φόρμα όλοι εμείς που κάνουμε τη δική μας προσπάθεια διατροφής;

Αρχικά, ο καλύτερος τρόπος να οργανώσουμε τη μέρα μας και έτσι και τα γεύματα μας είναι να κρατάμε ημερολόγιο. Ξεκινήστε να σημειώνετε κάθε μέρα τι θέλετε να κάνετε μέσα στη μέρα και εννοείται τις ώρες που έχετε για τα γεύματα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην κάνετε άσκοπα τσιμπολογήματα αφού θα τα έχετε καταγεγραμμένα.
Μπορείτε επίσης, να κρατάτε ημερολόγιο καταγραφής τροφίμων 24ώρου. Έτσι θα μπορείτε να διαχειριστείτε τα γεύματα σας και να κάνετε και ατασθαλία σε μέρα που τα έχετε πάει περίφημα.
Μην ξεχνάτε τα μικρά και συχνά γεύματα σας, ανα τρίωρο , να έχετε ποικιλία και εναλλακτικές για να μην βαρεθείτε εύκολα.
Μην ξεχνάτε επίσης να ενυδατώνεστε τακτικά, με νερό, κάποιο φρέσκο χυμό, ζεστό τσάι, ότι σας αρέσει.
Τα φρούτα σας απαραίτητα μέσα στη μέρα σας ,και τώρα που έχετε περισσότερες ώρες μέσα, δεν υπάρχει δικαιολογία : δεν μπορώ να το καταναλώσω εύκολα, είμαι στη δουλειά.
Για να μην βαριέστε τα ίδια και τα ίδια, προσπαθήστε να κάνετε καινούργιες συνταγές, με υλικά διατροφικά , πράγμα που θα σας προσφέρει σίγουρα στιγμές δημιουργικές.

Σούπερ μάρκετ: αγοράζουμε μόνο τα απαραίτητα και όχι υπερκατανάλωση και στρες λόγω της καραντίνας.
Όσον αφορά τη σωματική άσκηση , υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να ασκηθείτε μέσα στο σπίτι, είτε μέσω του διαδικτύου, είτε με online συνεδρίες , είτε με κάποιο όργανο που έχετε σπίτι. Προσπαθήστε μια ώρα την ημέρα να κάνετε κάποια μορφή άσκησης γιατί και θα κρατηθείτε σε φόρμα και φυσικά  θα νιώσετε πολύ καλύτερα εν όψη αυτής της κατάστασης.
Τέλος, για να περνάνε οι ώρες πιο ευχάριστα, μη μένετε μόνο στον καναπέ και στην τηλεόραση. Διαβάστε ένα βιβλίο, κάντε ένα παζλ, τελειώστε μια τυχόν αφημένη διπλωματική. Βρείτε τρόπους να κάνετε πράγματα , που μόλις τελειώσει αυτή η κατάσταση σίγουρα θα μας λείψουν.

πηγή:

Απάντηση