OIKONOMIKAΕΛΛΑΔΑΠΑΙΔΕΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μητσοτάκης : Αναστολή πλειστηριασμών και επίδομα τα Χριστούγεννα – Τεστ για το αν θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια

Ρύθμιση από το υπουργείο Δικαιοσύνης για αναστολή των πλειστηριασμών καθώς και οικονομική ενίσχυση των αδύναμων οικονομικά νοικοκυριών προανήγγειλε από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα εξειδικευτεί από το οικονομικό επιτελείο

Στην τριτολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτές προτάσεις που κατέθεσαν οι πολιτικοί αρχηγοί και στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην αναστολή των πλειστηριασμών και την σχετική πρόταση του Κυριάκου Βελόπουλου, τόνισε ότι «θα υπάρξει με σχετική ρύθμιση που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης».

Σε ότι αφορά ειδικότερα τις προτάσεις Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών τα Χριστούγεννα. Το πως και με ποιο τρόπο καθώς και το πότε ακριβώς, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα εξειδικευτεί από το οικονομικό επιτελείο υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα σταθεί όπως το έχει κανει μέχρι σήμερα κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη».

Στοχευμένα τεστ για το αν θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε δίκιο και στις επισημάνσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στα σχολεία λέγοντας ότι η κυβέρνηση δρομολογεί ένα πρόγραμμα υποστήριξης με χορήγηση 40000 λάπτοπ, το οποίο στόχος είναι να φτάσει ως τον Φεβρουάριο του 2021 στα 90000. Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας ο στόχος αυτός να υλοποιηθεί νωρίτερα.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την «στοχευμένα τεστ σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου για να δούμε αν θα ανοίξουμε τα σχολεία στα τέλη Νοεμβρίου» ή αν θα χρειαστεί να παραταθεί το καθεστώς της τηλεκπαίδευσης.

Συνομιλητές για τον εμβολιασμό

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε «να υποδείξουν όλα τα κόμματα έναν συνομιλητή του υπουργείου Υγείας για να συζητήσουμε πως θα προχωρήσουμε στη στρατηγική του εμβολιασμού όταν θα έχουμε τα εμβόλια».

«Το εμβόλιο της Pfizer για να διατεθεί απαιτεί πολύπλοκη αλυσίδα μεταφοράς. Είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις» τόνισε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να γίνει με το εμβόλιο για τον κοροναϊό ότι και με το εμβόλιο της γρίπης από τους αρνητές του εμβολιασμού.

Είχε ζητήσει έκτακτα μέτρα 2,3 δισεκ. ευρώ

Νωρίτερα κατά τη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει έκτακτα μέτρα δημοσιονομικού κόστους 2,3 δις με αιχμή επιχειρήσεις, σχολεία και νοικοκυριά, αντλώντας πόρους από το μαξιλάρι των 37 δισεκ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τα σχολεία ο κ. Τσίπρας ζήτησε μαζικά τεστ και πρόγραμμα χορήγησης υπολογιστών και υποδομής στους μαθητές.

Σε ότι αφορά επιχειρήσεις και εργαζόμενους, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να αναλάβει το μισθολογικό κόστος του δώρου των Χριστουγέννων των ιδιωτικών υπαλλήλων το Κράτος, ούτως ώστε και οι εργαζόμενοι να το λάβουν ολόκληρο και να μην επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις

Σε ότι αφορά τα νοικοκυριά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να υλοποιήσει την πρόταση για  επίδομα έκτακτης ανάγκης, που αφορά  1,9 εκατ. νοικοκυριά με δημοσιονομικό κόστος 900 εκατ. ευρώ.

Κατανοητή η καραντίνα

«Η καραντίνα είναι κατανοητή. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος εδώ που φτάσαμε αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει τρόπος να εκφράσουν κόμματα, πολίτες και φορείς τα πολιτικά τους αιτήματα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και επανέφερε το αίτημά του για δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων της επιτροπής των επιστημόνων:

«Θα καταθέσετε τα πρακτικά της επιτροπής για να μάθουμε κι εμείς επιτέλους τι σας πρότειναν οι επιστήμονες και τι κάνατε εσείς; Ήταν σύμφωνοι η γνώμη τους να ανοίξουν τον τουρισμό όπως το κάνατε; όπως ανοίξατε τα σχολεία; για τα ΜΜΜ και την πληρότητα στα πλοία; να μας πείτε εσείς που επιρρίπτετε διαρκώς την ευθύνη στους νέους τι σας είπαν για τα γηροκομεία και τις δομές μεταναστών;».

Απάντηση