ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Νύχτα χτυπούν οι…«γνωστοί – άγνωστοι» σε Δημοτικά Σχολεία στο Μακροχώρι-Ανάστατοι οι κάτοικοι ζητούν λύσεις!

Έδρασαν και πάλι οι «γνωστοί – άγνωστοι», οι οποίοι προκαλούν συχνά ζημιές τόσο στο 1ο Δημοτικό Σολείο Μακροχωρίου, όσο και σε πάρκα και παιδικές χαρές αλλά και στα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής και όχι μόνο.

Σπασμένα παγκάκια, κάδοι,γραμμένοι τοίχοι, σπασμένα γυάλινα μπουκάλια, ξεριζωμένα δεντράκια!

Αποκορύφωμα της απαράδεκτης αυτής κατάστασης ήταν όταν το βράδυ της 31ης Ιούλιου,όπου οι «γνωστοί – άγνωστοι» έκαναν νέα επιδρομή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μακροχωρίου προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους αφήνοντας στα πέρασμά τους σπασμένα μπουκάλια και σκουπίδια.

Μετά από σχετικό ρεπορτάζ που κάναμε ανακαλύψαμε ότι το ίδιο βράδυ κάτοικος πλησίον του σχολείου ζήτησε τον λόγο από τους νεαρούς (και εδώ είναι το τραγικό) καταλήγοντας λίγο μετά στο αστυνομικό τμήμα ως κατηγορούμενος.

Διαβάσατε καλά δεν πρόκειται για κάποιο λάθος και συνεχίζουμε…Οι νεαροί όχι μόνο δεν απολογήθηκαν για τις πράξεις τους κάλεσαν μάλιστα και τους γονείς τους να ζητήσουν τον λόγο από τον άτυχο κάτοικο της γειτονιάς,εκτοξεύοντας του απειλές και ύβρεις.

Ο κάτοικος της περιοχής ζήτησε τα αυτονόητα και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα μετά από καταγγελία παραμένοντας εκεί για 2,5ώρες (περίπου).Στο πλευρό του όπως μάθαμε βρέθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας κ.Βαλάντης Κεχαΐδης και συγχωριανοί του.

Αλήθεια που οδηγήθηκαν οι νεαροί που προκάλεσαν τις ζημιές?

Αλήθεια που οδηγήθηκαν οι νεαροί που ενοχλούν συστηματικά του κατοίκους της περιοχής καταστρέφοντας δημόσιες περιουσίες που με αίμα πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι?

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας ότι προ διετίας οι κάτοικοι μάζεψαν υπογραφές για το συγκεκριμένα θέμα γνωστοποιώντας στις αρχές το πρόβλημα ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε.

Οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι μια άγνωστη λέξη για τους κατοίκους γύρω από τα σχολεία γιατί σε καμιά περίπτωση δεν εφαρμόζεται ο νόμος.(ΦΕΚ Β 15/12.1.1996).

Αστυνομικοί διέρχονται από την περιοχή ωστόσο η διέλευση τους θυμίζει ταινία με τίτλο -Όσα Παίρνει ο Άνεμος-.

Οι σχολικές μονάδες ανήκουν σε όλους και οφείλουμε όχι μόνο να τις προστατεύουμε όπως σωστά έκανε ο κάτοικος του Μακροχωρίου και να τις συντηρούμε, αλλά και να κάνουμε το παν ώστε να τις βελτιώνουμε καθημερινά.

Δεν θα ήθελα να δημοσιεύσω φωτογραφίες-ντροπής με καταστροφές δημόσιας περιουσίας. Δεν τιμούν κανένα μας.

Επιβεβλημένη φαίνεται ότι είναι πλέον η φύλαξη των σχολείων κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, έστω και με τοποθέτηση καμερών ασφαλείας.

Το κόστος φύλαξης είναι σαφώς μικρότερο από το κόστος αποκατάστασης των ζημιών!

Ωστόσο όταν εμείς οι γονείς επιβραβεύουμε με τον τρόπο μας τα παιδιά μας που δεν τηρούν του νόμους,δεν σέβονται τον συνάνθρωπο και τα δικαιώματα του.

Τότε όλοι μαζί ας πούμε

Καληνύχτα!!!!

Απάντηση