ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία χθες το μεσημέρι της Κυριακής, 6 Ιανουαρίου

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, ο «Τηλέμαχος», θα επηρεάσει από σήμερα, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου την Ελλάδα – Κυρία χαρακτηριστικά του «Τηλέμαχου» οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, οι σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στα πελάγη. Το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν θα έχει τη διάρκεια της προηγούμενης κακοκαιρίας που ονομάστηκε «Σοφία» και τα φαινόμενα δεν θα είναι γενικευμένα, αλλά θα εκδηλωθούν κυρίως στις περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Ψυχρότερες αέριες μάζες κινούνται προς τη χώρα μας, φέρνοντας χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Για σήμερα, Δευτέρα (7/1) προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και το Νότιο Ιόνιο, χιονόνερο στο Βόρειο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στη Χαλκιδική και βαθμιαία στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο.

Μετά το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια, στις Σποράδες και την Ανατολική Στερεά θα είναι κατά περιόδους πυκνές, ενώ τις βραδινές ώρες χιονόπτωση αναμένεται και στο κέντρο της Αθήνας.

Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός (αρνητικές θερμοκρασίες ολόκληρη την ημέρα), τόσο τη Δευτέρα, όσο και τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο βαθμιαία θα ενισχυθούν και θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Αναρτήθηκε από:Μανώλης Πεχλιβανίδης

Απάντηση