ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Διευκρινίσεις της Π.Ε Ημαθίας σχετικά με την υποβολή παραστατικών συμμόρφωσης για το ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
H Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας  και Κτηνιατρικής Π.Ε Ημαθίας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 104587/25-10-2017 (ΑΔΑ: 7ΑΧ246ΨΧΞΧ –ΥΛ9) Εγκυκλίου υποβολής παραστατικών συμμόρφωσης ειδικών διατάξεων της Δράσης 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα»”, του ΟΠΕΚΕΠΕ  και σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο κατ’ εφαρμογή του άρθρου 13 της Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής της Δράσης 10.1.08 οι δικαιούχοι καταθέτουν ηλεκτρονικά στην διαδικτυακή εφαρμογή του Μέτρου (https://p2.dikaiomata.gr/M1018) και εντός προκαθορισμένων ημερομηνιών τα παραστατικά συμμόρφωσης ειδικών διατάξεων:

• παραστατικά του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ) για την αγορά των ατμιστήρων – διαχυτήρων και των φερομονικών παγίδων προκειμένου να διασφαλιστεί ο έλεγχος της εφαρμογής της ενισχυόμενης μεθόδου και
• τα παραστατικά του ΚΦΑΣ για την παροχή υπηρεσιών εκ μέρους του επιβλέποντα γεωπόνου.
Το σύνολο των παραστατικών για την αγορά των ατμιστήρων – διαχυτήρων και των φερομονικών παγίδων θα πρέπει, για το πρώτο έτος εφαρμογής, να έχουν εκδοθεί στο διάστημα από 1/2/2017 (έναρξη δεσμεύσεων 1ου έτους εφαρμογής) έως 31/8/2017 (λήξη καλλιεργητικής περιόδου στα πυρηνόκαρπα).

Το σύνολο των παραστατικών που υποβάλλονται και αφορούν στον επιβλέποντα γεωπόνο θα πρέπει να είναι εξοφλημένα προκειμένου να ληφθούν υπόψη. Σε περίπτωση που το ποσό του εκδιδόμενου παραστατικού για τον επιβλέποντα γεωπόνο είναι μεγαλύτερο του εκάστοτε ισχύοντος ορίου εγχρήματης συναλλαγής σύμφωνα με τον ΚΦΑΣ, θα πρέπει επιπλέον να επισυναφθεί και αποδεικτικό/α πληρωμής με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής.

Αναφορικά με τα παραστατικά του ΚΦΑΣ για την παροχή υπηρεσιών εκ μέρους του επιβλέποντα γεωπόνου, επισημαίνεται ότι εφόσον το παραστατικό που αφορά στην πρόσθετη δαπάνη έχει εκδοθεί από νομικό πρόσωπο και δεν αναγράφονται τα στοιχεία του Επιβλέποντα Γεωπόνου (Ονοματεπώνυμο, Πατρώνυμο, Αριθμός Μητρώου ΓΕΩΤΕΕ) θα πρέπει να επισυνάπτεται σε ένα ηλεκτρονικό αρχείο τόσο το παραστατικό όσο και η βεβαίωση του νομικού προσώπου σχετικά με τα στοιχεία του επιβλέποντα γεωπόνου τον οποίο απασχολεί.

Για πληροφορίες-διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο 2 της ΔΑΟΚ Π.Ε Ημαθίας, τηλ. επικοινωνίας 23313 50141.

 

 

Απάντηση