ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑΣΥΝΤΑΓΕΣΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Λικέρ ρόδι

Λικέρ ρόδι σε 10 λεπτά

Υλικά
1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
1 φλιτζάνι κονιάκ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Αρωματικά Μπαχαρικά (για αναλογία 5 φλιτζανιών)
2 ξύλα κανέλας
3 κεφάλια γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα μετράμε και ρίχνουμε ίσα φλιτζάνια σπόρους ροδιού, κονιάκ και ζάχαρη. Βάζουμε και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.- Ανάβουμε το μάτι, ανακατεύουμε και μόλις ξεκινήσει να βράζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

 

Αφήνουμε όλα τα υλικά όπως έχουν μέσα στην κατσαρόλα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνουμε για 24 ώρες.

Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι και μετά από χαρτί από το καφέ φίλτρου.- Τοποθετούμε το λικέρ σε καθαρά μπουκάλια. Το λικέρ είναι έτοιμο για να το πιούμε.

Extra tips
Εγώ δεν το προτιμώ τόσο γλυκό όσο το δίνει η αρχική συνταγή, για αυτό και σε 5 φλιτζάνια σπόρους ροδιού βάζω τέσσερα φλιτζάνια ζάχαρη!

Διατηρείται στο ψυγείο πάνω από ένα χρόνο, εγγυημένα και δοκιμασμένα!

Καλή απόλαυση!

 

 

Απάντηση