ΕΙΔΗΣΕΙΣΥΓΕΙΑΣ

Διορθώσετε την Μύτη σας χωρίς νυστέρι.(βίντεο)

Διορθώσετε την Μύτη σας χωρίς νυστέρι.

Η δυνατότητα να διορθώσει κάποιος τη μύτη του χωρίς νυστέρι και χωρίς χειρουργείο, ακούγεται πολύ ελκυστική. Ήρθε η εποχή που αυτό είναι εφικτό.

Κάποιες μύτες μπορούν με πολύ εύκολο τρόπο να διορθωθούν χωρίς χειρουργείο, αλλά με χρήση ενέσιμων υλικών. Σε αυτή την περίπτωση, η πιθανότητα για κάποιον να μπορέσει να διορθώσει το σχήμα της μύτης με μία διαδικασία δέκα λεπτών, χωρίς χειρουργείο και με πολύ μικρό κόστος, είναι ένα ασύγκριτο πλεονέκτημα. Το μειονέκτημα της μεθόδου είναι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό για όλες τις μύτες αφενός, καθώς και ότι το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο, αν και συνήθως είναι μακράς διάρκειας αφετέρου.

Η διαδικασία αυτή γίνεται με χρήση ενέσιμων υλικών γεμίσματος (fillers). Αυτά εγχύονται κάτω από το δέρμα της μύτης, αλλάζοντας το σχήμα της. Αφορά κυρίως σε μύτες που είναι φυσιολογικές ή μικρές σε όγκο και οι οποίες παρουσιάζουν πρόβλημα στο σχήμα τους. Δεν αφορά σε μύτες που είναι μεγάλες και χρειάζονται σμίκρυνση.

Η έγχυση του υαλουρονικού οξέος είναι μία αρκετά σύντομη και εύκολη διαδικασία και γίνεται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού. Χρειάζεται προσοχή όμως στο ότι είναι μία πράξη που δεν πρέπει να γίνεται από οποιονδήποτε γιατρό χρησιμοποιεί υαλουρονικό οξύ. Θα πρέπει ο συγκεκριμένος γιατρός να έχει και γνώσεις στη ρινοπλαστική. Επίσης, η συγκεκριμένη διαδικασία προϋποθέτει ο γιατρός να έχει κάποια εμπειρία στον τρόπο αυτό διόρθωσης της μύτης, διότι, η μέθοδος έχει κάποιες ιδιαιτερότητες.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της μεθόδου, είναι ότι ακόμη και σε περίπτωση που το τελικό αποτέλεσμα δεν αρέσει, μπορεί αυτό να είναι αναστρέψιμο. Δηλαδή ο πλαστικός χειρουργός μπορεί με έγχυση ενός άλλου φαρμάκου, να επαναφέρει τη μύτη στην αρχική της κατάσταση.

Φυσικά, δεν υπάρχουν τομές και σημάδια πάνω στη μύτη. Η διαδικασία μπορεί να είναι σταδιακή, δηλαδή μπορεί ο γιατρός να τοποθετήσει μία μικρή ποσότητα υαλουρονικού και αφού το άτομο δει το αποτέλεσμα στον καθρέφτη, να συνεχίσει προσθέτοντας λίγο ακόμα, πράγμα που μπορεί να γίνει την ίδια ημέρα ή και σε μεταγενέστερη. Μπορεί, δηλαδή, το άτομο να δει τη μύτη του να «χτίζεται», να αναδημιουργείται, να αλλάζει σχήμα και μορφή σιγά-σιγά.

Με αυτόν τον τρόπο έχει τη δυνατότητα να εξοικειωθεί καλύτερα μαζί της, αλλά και να παρατηρεί τις όποιες ατέλειες, τις οποίες θα τις διορθώνει σταδιακά σε συνεργασία και συνεννόηση με τον πλαστικό χειρουργό του.
Επίσης, με τον ίδιο τρόπο, έχει κανείς τη δυνατότητα να διορθώσει παράλληλα το πηγούνι ή και γενικότερα το σχήμα της κάτω γνάθου.

Η διάρκεια του αποτελέσματος συνήθως είναι πάνω από ένα χρόνο, και μετά από κάποιες επαναλήψεις, αυξάνεται σημαντικά. Σε κάποια άτομα έχει παρατηρηθεί ακόμη και μονιμότητα του αποτελέσματος.
Το υαλουρονικό, ως γνωστόν, είναι από τα πλέον ασφαλή υλικά που χρησιμοποιούνται στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής.

Το μοναδικό συναίσθημα να βλέπει κανείς τη μύτη του μέσα σε λίγα λεπτά να αλλάζει σχήμα και μορφή, κάνει τη διαδικασία αυτή ιδιαίτερα εντυπωσιακή και αγαπητή στα άτομα που την έχουν δει να εφαρμόζεται πάνω τους.

Απάντηση