ΕΙΔΗΣΕΙΣΥΓΕΙΑΣ

Αυξητική χειλιών με υαλουρονικό ή ενθέματα

Αυξητική χειλιών με υαλουρονικό ή ενθέματα

Τα χείλη είναι ένα μέρος του προσώπου, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην αισθητική του. Κατέχει κεντρικό ρόλο στην εικόνα του προσώπου κι είναι σημείο που τραβά την προσοχή του συνομιλητή. Για το λόγο αυτό, πολλά άτομα δίνουν μεγάλη σημασία στην αισθητική των χειλιών τους.

Μεγάλη σημασία έχει το σωστό μέγεθος, αλλά και σχήμα των χειλιών. Τα πολύ μικρά χείλη ή τα πολύ μεγάλα, δημιουργούν κακή εικόνα. Η αύξηση των χειλιών πρέπει να γίνεται με πολύ προσοχή, έτσι ώστε να μην καταλήξει κανείς σε υπερβολικά μεγάλα χείλη.

Επίσης, εκτός από το μέγεθος, μεγάλη σημασία έχει και το σχήμα, το οποίο πρέπει να είναι απόλυτα φυσικό. Ο καταμερισμός του όγκου πρέπει να γίνεται αναλογικά σε κάθε σημείο του χείλους, ακολουθώντας τους κανόνες της φύσης.

Η Αυξητική στα Χείλη έχει δυσφημιστεί αρκετά στις μέρες μας, λόγω υπερβολών με πολύ διογκωμένα χείλη, που έχουν γίνει από ορισμένα άτομα. Θα πρέπει κανείς να γνωρίζει ότι δεν πρέπει να συγχέει το σωστό αποτέλεσμα με το υπερβολικό αποτέλεσμα. Συνήθως τα πολύ διογκωμένα χείλη οφείλονται σε έγχυση μεγάλων ποσοτήτων υλικών ή κακής ποιότητας υλικών. Επομένως, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο άτομο, που θα κάνει τη διαδικασία και το οποίο θα εγγυηθεί για την ποιότητα των υλικών, που θα χρησιμοποιήσει.

ΤΡΟΠΟΙ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΧΕΙΛΙΩΝ

Οι τρόποι αύξησης είναι πολλοί και διακρίνονται στις παρακάτω κατηγορίες:

ΕΝΕΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΜΑΤΟΣ

Υπάρχουν πολλά είδη ενέσιμων υλικών για την αύξηση των χειλιών. Αυτά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τα μόνιμα και τα απορροφήσιμα.

ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΑΥΞΗΤΙΚΗΣ ΧΕΙΛΙΩΝ

Σε πρώτη φάση τουλάχιστον, καλό είναι κανείς να χρησιμοποιεί ένα απορροφήσιμο υλικό, ώστε να είναι σίγουρος ότι αν το αποτέλεσμα δεν του αρέσει, θα υπάρχει δρόμος επιστροφής.

Το υαλουρονικό οξύ είναι το συνηθέστερα χρησιμοποιούμενο υλικό γεμίσματος. Πρόκειται για ένα διάφανο υλικό σε μορφή gel, που εγχύεται στο χείλος και δίνει τον επιθυμητό όγκο και σχήμα. Είναι ένα απόλυτα ασφαλές υλικό κι έχει δοκιμαστεί σε εκατομμύρια εφαρμογές, σε όλο τον κόσμο, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι περίπου 6 μήνες, αλλά συνήθως μετά από μερικές επαναλήψεις, το αποτέλεσμα διαρκεί πολύ περισσότερο.

Αυξητική χειλιών

Σήμερα, με την εξέλιξη της τεχνολογίας υπάρχουν υαλουρονικά φτιαγμένα ειδικά για χείλη. Η έγχυση μπορεί να γίνεται σταδιακά και το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα. Επομένως, με αυτόν τον τρόπο, δεν διατρέχει κανείς τον κίνδυνο να κάνει μία υπερβολική αύξηση. Αυτό συμβαίνει διότι είναι εφικτή η έγχυση μικρής ποσότητας υαλουρονικού με έλεγχο του αποτελέσματος, η οποία ακολουθείται από νέα έγχυση μικρής ποσότητας υλικού και νέο έλεγχο, έως ότου επιτευχθεί το επιθυμητά αισθητικό αποτέλεσμα.

Ακόμα και σε περίπτωση που κάποιο άτομο θεωρήσει ότι το υλικό που μπήκε είναι πολύ, υπάρχει και αντίδοτο. Δηλαδή, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει υαλουρονιδάση, η οποία είναι ένα ενέσιμο υλικό, το οποίο βάζοντάς το, αφαιρεί το υαλουρονικό μέσα σε 24 ώρες. Δηλαδή, το χείλος επιστρέφει στην αρχική του εικόνα μέσα σε 24 ώρες.

Όλα αυτά αποτελούν εγγύηση για φυσικό αποτέλεσμα στα χείλη. Έτσι αφαιρείται το άγχος από το άτομο που θέλει να κάνει αύξηση στα χείλη του, αλλά να φοβάται για ένα αφύσικο αποτέλεσμα.

Πρακτικά, αυτό που γίνεται συνήθως είναι να κάνει ο πλαστικός χειρουργός  μία μικρή έγχυση υαλουρονικού ανά εβδομάδα, μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το υαλουρονικό δεν προκαλεί αντίδραση στον οργανισμό και είναι απόλυτα ασφαλές.

ΧΡΗΣΗ ΕΝΘΕΜΑΤΩΝ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ (PERMALIP)

Το permalip είναι συμπαγής, μαλακή σιλικόνη, η οποία τοποθετείται από μία μικρή οπή μέσα στο χείλος. Πρόκειται για μία τεχνική που είναι ασφαλέστατη, αφού ως γνωστόν τα ενθέματα σιλικόνης δεν προκαλούν αντίδραση στον οργανισμό και ταυτόχρονα μπορούν να αφαιρεθούν με ευκολία, όποτε κανείς το θελήσει. Άλλωστε η σιλικόνη χρησιμοποιείται γενικά στην ιατρική σε πάρα πολλές εφαρμογές κι από πολλές ειδικότητες. Αυτό συμβαίνει διότι έχει αποδειχθεί ότι είναι αδρανές υλικό για τον οργανισμό. Δεν έχει καμία σχέση με την ενέσιμη σιλικόνη, η οποία είχε δημιουργήσει πολλά δυσεπίλυτα προβλήματα στο παρελθόν.

Τα πλεονεκτήματα του permalip είναι τα εξής:

•    Είναι μαλακό υλικό και έχει την υφή του χείλους, επομένως δεν γίνεται αντιληπτό.
•    Δεν δημιουργεί αντίδραση στον οργανισμό και είναι απόλυτα ασφαλές.
•    Μπορεί να αφαιρεθεί με ευκολία όποτε κανείς θελήσει.
•    Έχει μόνιμο αποτέλεσμα, διαρκεί δηλαδή για πάντα.

Τα μειονεκτήματα είναι:

•    Πρέπει κανείς να αποφασίσει εκ των προτέρων το μέγεθος και δεν μπορεί να γίνει σταδιακά, όπως στα ενέσιμα.
•    Για 5-7 ημέρες συνήθως υπάρχει κάποιο πρήξιμο στο χείλος.

Η διαδικασία αύξησης των χειλιών με permalip γίνεται με τοπική αναισθησία και διαρκεί 15 λεπτά. Γίνονται δύο μικρές οπές στις άκρες του χείλους, απ’ όπου τοποθετείται το ένθεμα. Οι οπές αυτές δεν αφήνουν σημάδια. Αφού φύγει το οίδημα, το άτομο το αισθάνεται σαν κάτι δικό του και δεν έχει την αίσθηση του ξένου σώματος στο χείλος.

Αυξητική χειλιών

ΑΥΤΟΛΟΓΑ ΥΛΙΚΑ

Με τον όρο αυτό εννοούμε ιστούς του ιδίου του σώματος του ατόμου, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αύξηση. Το συνηθέστερο από αυτά είναι η χρήση λίπους.

Από κάποιο σημείο του σώματος παίρνουμε λίγο λίπος, το οποίο το επεξεργαζόμαστε και κατόπιν το τοποθετούμε στο χείλος. Άλλοι ιστοί που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι η περιτονία ή το χόριο.
Πρόκειται για μία απόλυτα ασφαλή μέθοδο, αφού οι ιστοί είναι από το ίδιο το σώμα του ατόμου και επομένως δεν δημιουργούνται αντιδράσεις από τον οργανισμό. Ένα μέρος από αυτούς τους ιστούς, που τοποθετούμε, θα απορροφηθεί από τον οργανισμό και ένα μέρος θα μείνει για πάντα. Εάν θέλει κανείς μπορεί να το επαναλάβει όσες φορές θέλει.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΥΞΗΣΗΣ ΧΕΙΛΙΩΝ

Είναι διαδικασίες κατά τις οποίες γίνεται αφαίρεση μίας μικρής λωρίδας δέρματος από το άνω χείλος και κατόπιν το χείλος συρράπτεται με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει εκστροφή προς τα έξω. Η τομή μπορεί να γίνει ή στο όριο μεταξύ χείλους και δέρματος ή στο σημείο της ένωσης του δέρματος του άνω χείλους με τη μύτη. Οι τομές αυτές θα αφήσουν κάποιο σημάδι, το οποίο όμως συνήθως είναι ανεπαίσθητο κι επομένως δεν δημιουργεί αισθητικό πρόβλημα.

Οι μέθοδοι αυτές δεν αυξάνουν τον όγκο του χείλους, απλώς το εκστρέφουν προς τα έξω, με αποτέλεσμα να το κάνουν να φαίνεται μεγαλύτερο.

Ο χρόνος αποθεραπείας είναι περίπου δύο εβδομάδες, όσο χρειάζεται δηλαδή για να επουλωθεί το σημείο της τομής. Τα αποτελέσματα φυσικά είναι μόνιμα.

Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΧΕΙΛΙΩΝ

Η επιλογή της κατάλληλης μεθόδου είναι θέμα που θα αποφασίσει το κάθε άτομο μετά από λεπτομερή συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό του. Το είδος της αύξησης, που ταιριάζει σε κάθε έναν, μπορεί να είναι διαφορετικό, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του και τη φιλοσοφία του για την αισθητική των χειλιών.

Τη μεγαλύτερη σημασία όμως έχει η σωστή επιλογή του γιατρού, διότι όπως όλοι έχουμε δει, υπάρχουν περιστατικά ανάμεσά μας με εξαιρετικά αντιαισθητικά αποτελέσματα, δηλαδή υπερβολικά διογκωμένα, αφύσικα χείλη, τα οποία όχι μόνο δεν είναι αισθητικά ωραία, αλλά αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγήν. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτά τα περιστατικά συνήθως δεν έχουν απευθυνθεί σε κατάλληλο γιατρό και πολλές φορές ούτε καν σε γιατρό.

Η αυξητική χειλιών είναι μία διαδικασία η οποία όταν γίνει σωστά δίνει πολύ ωραία αποτελέσματα. Μια επιτυχημένη επέμβαση του πλαστικού χειρουργού στα χείλη περνά απαρατήρητη και κανένας ποτέ δεν θα μπορέσει να καταλάβει ότι στα συγκεκριμένα χείλη έχει γίνει κάποιο είδος παρέμβασης.

 

 

Απάντηση