ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑ

Σπεύδει σε ακυβέρνητο πλοίο στην Αλόνησο η Φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ

Φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ: Σπεύδει σε ακυβέρνητο πλοίο στην Αλόνησο – Στο σημείο επίσης πλοία του Λιμενικού, ρυμουλκά και παραπλέοντα πλοία

Η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ σπεύδει στο σημείο που εξέπεμπψε σήμα κινδύνου δεξαμενόπλοιο, λόγω μηχανικής βλάβης.

Το ποίο πλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή νήσου Ψαθούρας Αλονήσου.

Το δεξαμενόπλοιο με σημαία των Νήσων Μάρσαλ και 26 άτομα πλήρωμα είχε αναχωρήσει από το Πόρτ Σάιντ της Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Στο σημείο σπεύδουν δύο πλοία ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, δύο ρυμουλκά και τρία παραπλέοντα πλοία. Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 6 Μποφόρ.
Το Αρχηγείο Στόλου έδωσε εντολή να καταπλεύσει στην περιοχή και το σκοπούν πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ για να προσφέρει βοήθεια εφόσον απαιτηθεί.

Το καλό σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι ότι το ακυβέρνητο δεξαμενόπλοιο είναι άδειο και έτσι δεν υπάρχει φόβος για θαλάσσια ρύπανση.

Η Φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ (F-464) πρώην HNLMS JAN VAN BRAKEL (F-825), καθελκύστηκε την 16-5-1981 στα ναυπηγεία ROYAL SCHELDE της Ολλανδίας και τέθηκε σε ενέργεια την 14-4-1983.

Την 29-11-2002 παραλήφθηκε από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και μετονομάσθηκε Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ αποτελώντας την όγδοη φρεγάτα τύπου STANDARD του Ελληνικού Στόλου.

Η Φ/Γ Κανάρης είναι το πέμπτο Πολεμικό Πλοίο που φέρει την ονομασία αυτή.

Ο Θυρεός της απεικονίζει χέρι ανδρός που κρατά αναμμένο πυρσό με φόντο τουρκικό ιστιοφόρο πλοίο, συμβολίζοντας περαιτέρω τη φλόγα της ελληνικής ψυχής που «πυρπόλησε» τα τουρκικά σχέδια για κυριαρχία στο Αιγαίο.

πηγή:www.armyvoice.gr

 

Απάντηση