ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Τα κάλαντα έψαλλαν μέλη της Εύξεινου Λέσχης Νάουσας στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο (video-foto)

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλλαν τα μέλη της Εύξεινου Λέσχης Νάουσας με ποντιακές λύρες και παραδοσιακές φορεσιές στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο και σε μέλη και στελέχη του κόμματος, στα κεντρικά γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγ. Κωνσταντίνου, στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας Φώτης Φανιάδης και οι εκπρόσωποι της Εύξεινου Λέσχης παρουσίασαν τα ιστορικά βιβλία των Ποντίων που διέσωσαν και διατηρούν στον Σύλλογο.

Μετά τα κάλαντα η χορευτική ομάδα της Εύξεινου Λέσχης χόρεψε δύο παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς ενώ εκπρόσωπος του Συλλόγου, με την συνοδεία της ποντιακής λύρας, αφιέρωσε τα εξής στον κ. Θεοχαρόπουλο: “Θανάση Θεοχαρόπουλε να είσαι εσύ γερός και όλοι οι συνεργάτες σου. Εντάμαν με την Φώφη την Γεννηματά να οδηγείτε αβουτον τον τόπον σε καλύτερα ημέρας. Ουλ μαζί επορούμε. Υείαν,ευλοίαν και καλοχρονίαν”

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Καλά Χριστούγεννα σε όλες και όλους σας! Εύχομαι να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες με δύναμη και αισιοδοξία. Αυτές τις ημέρες δεν πρέπει να ξεχνάμε αλλά να στεκόμαστε δίπλα σε όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη, τα θύματα της φτωχοποίησης και της ανεργίας στα χρόνια της κρίσης. Μόνο με κοινωνική συνοχή και εθνική συνεννόηση θα βγούμε από την κρίση. Είμαστε σήμερα εδώ με την Εύξεινο λέσχη Νάουσας και ακούσαμε τα κάλαντα. Ο σύλλογος σας πραγματοποιεί μια σπουδαία δουλειά για την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και σε αυτό το πλαίσιο το κράτος πρέπει να μην δημιουργεί προβλήματα αλλά να στέκεται αρωγός στην προσπάθεια σας. Δίνετε το παράδειγμα της συλλογικής δουλειάς ακόμη και με προσωπικό κόστος που τελικά φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη! Καλές γιορτές!”

archio-lipsis-1 archio-lipsis archio-lipsis-2

Απάντηση