ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΑΙΔΕΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Εδώ και Τώρα| Αντιπρόεδρος Ελληνικού Παιδικού Χωριού Δανιηλίδου Ελένη: “Θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν σε μια ολοκληρωμένη οικογένεια. “

Καλεσμένη την Τρίτη 8/12 στην εκπομπή “Εδώ και Τώρα” με τη Δέσποινα Καρέκλα και στο ράδιο WebTv Avena Fm 97,7 ήταν η αντιπρόεδρος Ελληνικού Παιδικού Χωριού κ. Δανιηλίδου Ελένη.

Στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό έρχονται παιδιά κατόπιν εισαγγελικής εντολής από όλη την Βόρεια Ελλάδα και είναι ηλικίας 2 έως 18 χρονών.

Πριν από περίπου 32 χρόνια στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης διαμορφώθηκε το παιδικό χωριό με τέτοιον τρόπο ώστε να μην θυμίζει ορφανοτροφείο. Στις μονοκατοικίες φιλοξενούνται σαν οικογένεια τα παιδιά με μια “μαμά” και μια “θεία”. Στόχος τους είναι η σωστή κοινωνικοποίηση, η φροντίδα και η προστασία των παιδιών.

Η περίοδος της καραντίνας είναι δύσκολη αλλά προσπαθούν να ανταπεξέλθουν και να είναι υγιείς.

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας τα έσοδα στο σωματείο έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Όταν η ετήσια επιχορήγηση από το Υπουργείο Εργασίας μειώθηκε 80% βρέθηκαν σε αδιέξοδο και έκαναν την έκκληση για βοήθεια. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν και είναι τεράστια και φάνηκε η αγάπη και η εμπιστοσύνη στο παιδικό χωριό.

Εάν κάποιος αντιληφθεί, ότι ένα παιδί δεν μεγαλώνει σε φυσιολογικές συνθήκες θα πρέπει να απευθυνθεί είτε στον εισαγγελέα ανηλίκων είτε σε κοινωνικές υπηρεσίες.

Περισσότερα δείτε στο βίντεο:

Απάντηση