ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Εδώ και Τώρα| η ψυχολόγος Κατερίνα Τώνια εξηγεί τα αίτια, τις συνέπειες και τους τρόπους αντιμετώπισης των κρίσεων πανικού

Καλεσμένη την Τρίτη 8/12 στην εκπομπή “Εδώ και Τώρα” με τη Δέσποινα Καρέκλα και στο ράδιο WebTv Avena Fm 97,7 ήταν η ψυχολόγος Κατερίνα Τώνια, η οποία μίλησε για τις κρίσεις πανικού.

Η αίσθηση που έχει κάποιος όταν  παθαίνει μια κρίση πανικού είναι τρομακτική . Το άγχος τον επηρεάζει με αποτέλεσμα  να στέλνει  λανθασμένο μήνυμα στον εγκέφαλό του και νομίζει ότι βρίσκεται σε κίνδυνο. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική.

Η λύση θα έρθει, όταν καταλάβει κάποιος την πραγματική διάσταση της κατάστασης που τον οδήγησε να πάθει κρίση πανικού. Οι βαθιές ανάσες, η συζήτηση και η  απόσπαση της προσοχής μπορούν να τον βοηθήσουν. Εάν όμως κάποιος δυσκολεύεται να το διαχειριστεί θα ήταν καλό να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό.

Τα παιδιά μπορούν να πάθουν κρίση πανικού. Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν τα συμπτώματα και αν είναι σοβαρές και συχνές οι κρίσεις θα πρέπει να πάρουν τη γνώμη ενός ειδικού.

Η συμβουλή της είναι να μην φοβόμαστε να ζητάμε βοήθεια είτε σε πρακτικό είτε σε θεωρητικό επίπεδο, όταν κάτι το μοιραζόμαστε γίνεται πιο ελαφρύ.

Περισσότερα δείτε στο βίντεο:

Απάντηση