ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μεγάλη επιτυχία της Αστυνομίας.Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε σπίτια σε Θεσσαλονίκη,Τρίκαλα και Λάρισα (βίντεο-φωτο)

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που είχε διαρρήξει συνολικά 32 οικίες σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογικά προηγμένα συστήματα διάρρηξης και εντοπισμού της λείας τους, όπως μας είπαν οι αξιωματικοί της Αστυνομίας. Μπαίναμε σε σπίτια και έπαιρναν ότι πολύτιμο υπήρχε.
Η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας και είχε ως αποτέλεσμα τη διακρίβωση της δράσης και την αποδόμηση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διαρρήξεις σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Τρίκαλα.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσεις τους είναι ότι διέθεταν τα κλοπιμαία προς πώληση σε ενεχυροδανειστήριο και κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στο διαδίκτυο, προκειμένου να αποκομίζουν παράνομο οικονομικό όφελος.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις προκειμένου να αποκρύψουν τα κλοπιμαία τα τοποθετούσαν σε λούτρινα αρκουδάκια.

“Προχωρήσαμε στη σύλληψη (9) ατόμων, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν τη συγκεκριμένη υπόθεση, οι οποίοι ύστερα από μεθοδική και επισταμένη έρευνα, προχώρησαν στην εξάρθρωση της πολυμελούς αυτής ομάδας, συμβάλλοντας στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες”, τόνισε ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγος Νικόλαος Ζησιμόπουλος.

Παρουσίαση σχετικά με εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας ενέχονται σε (32) διαρρήξεις οικιών:

σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία

Δηλώσεις του Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Υποστρατήγου Νικόλαου Ζησιμόπουλου:

“Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

Σας καλέσαμε σήμερα προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την επιτυχή ολοκλήρωση ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και έλαβε χώρα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας και είχε ως αποτέλεσμα τη διακρίβωση της δράσης και την αποδόμηση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε διαρρήξεις (32) διαμερισμάτων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Τρίκαλα.

Προχωρήσαμε στη σύλληψη (9) ατόμων, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αστυνομικούς που χειρίστηκαν τη συγκεκριμένη υπόθεση, οι οποίοι ύστερα από μεθοδική και επισταμένη έρευνα, προχώρησαν στην εξάρθρωση της πολυμελούς αυτής ομάδας, συμβάλλοντας στην εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση θα δοθούν από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Αστυνόμο Β΄ Πέτρο Τάνο.

Σας ευχαριστώ”.

Δηλώσεις του Προϊσταμένου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Αστυνόμου Β’ Τάνου Πέτρου:

“Πολύμηνη έρευνα να εξαρθρώσουν εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε 32 διαρρήξεις οικιών, που έγιναν το τελευταίο πεντάμηνο κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες σε Θεσσαλονίκη και Πιερία, στην οποία συνέδραμαν και αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν συνολικά 8 μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας από 26 έως 49 ετών.

Πιο αναλυτικά, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τουλάχιστον από τα μέσα Ιουλίου 2018 έως και τις αρχές Δεκεμβρίου, οι 6 από τους συλληφθέντες μαζί με 34χρονο ημεδαπό – ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος σε κατάστημα κράτησης της χώρας – διέπρατταν συστηματικά κλοπές από διαμερίσματα, αφαιρώντας κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Τα κλοπιμαία στη συνέχεια τα διέθεταν στα άλλα 2 μέλη που συνελήφθησαν, με σκοπό την περαιτέρω πώληση τους και την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, παραβίαζαν τις πόρτες των διαμερισμάτων κυρίως με αντικλείδια που προμηθεύονταν από 36χρονο μέλος του κυκλώματος, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν συνολικά τριάντα δύο (32) διαρρήξεις διαμερισμάτων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Τρίκαλα, με τη συνολική τους λεία να ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Επίσης εκτός από τους παραπάνω συνελήφθη και μία 22χρονη ημεδαπή, η οποία μαζί με ακόμα μία γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί, παρείχαν πληροφορίες στο κύκλωμα για διαμερίσματα που μπαίνανε στο «στόχαστρο» των διαρρηκτών.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών,
• (1) πιστόλι, (1) πιστόλι κρότου αερίου, (1) αεροβόλο πιστόλι και (1) απομίμηση όπλου,
• εξειδικευμένα διαρρηκτικά εργαλεία,
• χρηματικά ποσά,
• φορητός πομποδέκτης ρυθμισμένος σε συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας,
• ένας ανιχνευτής μετάλλων και
• ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σας ευχαριστώ πολύ”

Απάντηση