ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Την υποψηφιότητά ως δήμαρχος Αλεξάνδρειας ανακοίνωσε ο Θέμης Σιδηρόπουλος

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o Θέμης Σιδηρόπουλος έκανε γνωστό την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχους στο δήμο Αλεξάνδρειας με τον συνδυασμό “ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ”.

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες, γνωρίζεται την πορεία μου, τους αγώνες μου, την αδιάκοπη προσπάθειά μου για κοινωνική τάξη και δικαιοσύνη.

Μετά λοιπόν από ώριμη σκέψη και έχοντας λογική προσδοκία ότι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μου, προχωρώ θέτοντας υποψηφιότητα ως δήμαρχος δήμου Αλεξάνδρειας. Χωρίς να μεταβάλλω το ισοζύγιο αρχών και αξιών της ζωής μου, υπόσχομαι, με κοπιαστική εργασία, έντιμα, δίκαια, με σωφροσύνη και πραότητα, να πράξω το πολιτικό μου καθήκον.

Με εκείνη τη δύναμη ψυχής που με διακρίνει, με πράξεις που κατευθύνονται από τον ορθό λόγο, υπόσχομαι να αλλάξω νοσηρές πολιτικές συμπεριφορές και νοοτροπίες. Το παρών λοιπόν έχει τον χαρακτήρα πρόσκλησης συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα αφήνοντας πίσω την πολιτική μας ταυτότητα και εδράζοντας στην επίλυση των προβλημάτων για τον κοινό μας βίο.

Προχωρώ δυνατά, αταλάντευτα, με δύναμη ψυχής και λογική προσδοκία για όσους μπορούν να συλλάβουν την αλήθεια και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ιδρυτική διακήρυξη <<ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ>> Αποτελεί ένα νέο ενωτικό, δημοκρατικό, ανεξάρτητο, αυτοδιοίκητο σχήμα, που φιλοδοξεί να εκφράσει τη βούληση των πολιτών του δήμου Αλεξάνδρειας. Σκοπός μας, η ανατροπή της στασιμότητας στην οποία έχουμε περιέλθει και η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. Καλώ στο εγχείρημα να συμμετέχουν, δραστήριοι νέοι και νέες, αξιόλογοι επιστήμονες, συμπολίτισσες και συμπολίτες μας του καθημερινού αγώνα για τη ζωή, έμπειροι και έμπειρες αυτοδιοίκητοι και διαχρονικά ενεργοί πολίτες από όλες τις κοινωνικές ομάδες και ηλικίες.

Επιδιώκουμε να εκφράσουμε αυτούς που πιστεύουν στον θεσμικό και δημιουργικό ρόλο της αυτοδιοίκησης. Κρίνοντας πως ήρθε η ώρα των τομών, απευθυνόμαστε σε όσους και όσες αισθάνονται κομμάτι της τοπικής μας κοινωνίας, μοιράζονται της ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες αξίες και στόχους. Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την αναβάθμιση του δήμου Αλεξάνδρειας, η παράταξή μας, <<Ανατροπή – Ανεξάρτητη δημοκρατική συμπαράταξη>>, βασίζεται στους ακόλουθους άξονες, με προτεραιότητα : Την καθημερινότητα του πολίτη Τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, δίνουμε έμφαση στις νέες τεχνολογίες για την ανάπτυξη, θέλουμε ένα δήμο ανοιχτό και μια κοινωνία με προοπτική, όραμα, και έργο.

Νέες κοινωνικές πολιτικές για την στήριξη των αδυνάτων για κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη Αξιοποίηση και μεταμόρφωση μετά από μελέτη του κέντρου της πόλης μας Νέες θέσεις εργασίας εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες Ανάπτυξη του πολιτισμού, αθλητισμού, οικολογίας και υποστήριξη της σχολικής και εκπαιδευτικής κοινότητας. Το δημόσιο σχολείο πρέπει να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο αποκτώντας την υπόσταση και την οντότητα που του αρμόζει. Αφορίζουμε τον λαϊκισμό, τον συγκεντρωτισμό, την θεωρία του ενός, τον δογματισμό και τον δεσποτισμό <<του ενός ανδρός>>.

Με σύνθεση, ορθή κρίση, με διαβούλευση, απόψεις, εμπειρίες, με αρχές και αξίες θα εκφράσουμε τις δημοκρατικές μας πεποιθήσεις. Αλεξάνδρεια, μια πόλη που πρέπει να γίνει φιλική, μια περήφανη πόλη με οικολογικό αποτύπωμα με ασφάλεια και ανάπτυξη. Το βάρος στον πολιτισμό και το περιβάλλον. Λέμε ΝΑΙ στο διάλογο, ΝΑΙ στη συναίνεση, ΝΑΙ στην ανεξάρτητη ελεύθερη σκέψη. Λέμε ΝΑΙ στην παράταξη που δημιουργήθηκε και είναι απόρροια διαβουλεύσεων μεταξύ σκεπτόμενων ανθρώπων, από διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές καταβολές αλλά με κοινές ανησυχίες. Το επίπεδο του πολιτισμού μας μετριέται και από την αγάπη μας για τα ζώα. Οριστική λύση στα αδέσποτα, πρωτοβουλία για βελτίωση της καθημερινότητας. Θα αγωνιστούμε ενωτικά, δυναμικά, χωρίς δογματισμούς, αυταπάτες και ιδεοληψίες. Πρόσκληση για συμμετοχή, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, για καλύτερο αύριο με δέσμευση για επανεκκίνηση.

Μετά τιμής, ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Ευθύμιος Α. Σ Ι Δ Η Ρ Ο Π Ο Υ Λ Ο Σ .

Απάντηση