ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Βιολογικός Αλεξάνδρειας: “Δεν φτάνει η παπαδιά να είναι τίμια πρέπει να το δείχνει κιόλας” (vid,photos)

Βιολογικός Αλεξάνδρειας: “Δεν φτάνει η παπαδιά να είναι τίμια πρέπει να το δείχνει κιόλας”

Μετά από δύο μήνες που κυκλοφόρησε το βίντεο του avena.gr (αναρτήθηκε στο κανάλι του σταθμού στο YouTube) που περιέγραφε και προέβαλε την τραγική κατάσταση που επικρατούσε και επικρατεί στα αποστραγγιστικά κανάλια που αποβάλλονται τα λύματα από τον βιολογικό της Αλεξάνδρειας, δημιουργώντας αίσθηση και κάτω από το βάρος των έντονων αντιδράσεων των κατοίκων, η δημοτική αρχή δια της ΔΕΥΑΛ και του προέδρου αυτής έβγαλε ανακοίνωση το βράδυ της Πέμπτης για να καθησυχάσει τους κατοίκους της Αλεξάνδρειας και όχι μόνο, ενημερώνοντας τους, ότι όλα λειτουργούν στην εντέλεια και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για την υγεία των κατοίκων.

Μάλιστα παρουσίασε και αποτελέσματα εργαστηρίου για να αποδείξει τα λεγόμενά της.

Επειδή δεν θέλουμε να αντιδικήσουμε όσον αφορά τα επιστημονικά ευρήματα και το νέο τρόπο καθαρισμού των λυμάτων που επικαλείται η διοίκηση, να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος επιστήμονας και η συγκεκριμένη μέθοδος εφαρμόζεται και στον βιολογικό της Βέροιας, υπόθεση που βρίσκεται σε εκκρεμή δικαστική διαμάχη.

Για να αρθούν λοιπόν οι δικαιολογημένες ανησυχίες και καχυποψίες των κατοίκων με αυτά που βλέπουν αλλά και από τις δυσάρεστες μυρωδιές και την έντονη δυσοσμία που αναπνέουν, έχουμε να προτείνουμε στην διοίκηση του δήμου και της ΔΕΥΑΛ τα εξής:

1ο) Να κληθούν όλοι οι δημοσιογράφοι στον χώρο του βιολογικού  για να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν όλη την διαδικασία επεξεργασίας και καθαρισμού των λυμάτων μέχρι και την τελική τους κατάληξη.

2ο) Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της επιχείρησης είναι αγρότες. Ως εκ τούτου αμέτρητες φορές έχουν μπει μέσα σε αρδευτικά κανάλια με γυμνά πόδια για να ποτίσουν τα χωράφια τους.

Αφού λοιπόν τα νερά που βγαίνουν από τον Βιολογικό καθαρισμό και πέφτουν στα αρδευτικά κανάλια είναι απόλυτα καθαρά και ασφαλή, σύμφωνα με την ανακοίνωση και τα επιστημονικά ευρήματα, ας μπούνε όπως μπαίνουν και στα δικά τους χωράφια με γυμνά πόδια στο κανάλι αυτό, για να πειστούν και οι αγρότες που έχουν τα χωράφια στην περιοχή αυτή και ποτίζουν από το νερό αυτό, ότι δεν κινδυνεύει η υγεία τους.

Άλλωστε η λαϊκή σοφία του λαού μας λέει.

Δεν φτάνει η παπαδιά να είναι τίμια πρέπει να το δείχνει κιόλας.

Ιδού η Ρόδος..

Υπόψη προς όλους ότι το νερό που βγαίνει μετά την επεξεργασία των λυμάτων, εφόσον ο βιολογικός λειτουργεί σωστά, είναι τόσο καθαρό και πληροί τις προϋποθέσεις προς πόση. Για ευνόητους όμως λόγους αισθητικής, δεν δίνεται προς χρήση των καταναλωτών  και καταλήγει μέσω του αποστραγγιστικού καναλιού στον Λουδία.

Τις επόμενες ημέρες ο Avena 97,7  επιστρέφει στις εκπομπές του, όπου θα προγραμματιστεί ειδική εκπομπή για το θέμα αυτό.

Το παρακάτω βίντεο τραβήχτηκε εχθές και το αμέσως επόμενο στις 22/6. Τα συμπεράσματα δικά σας

Απάντηση