ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Παρέμβαση στο εργοστάσιο της ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ για τις απολύσεις

Παρέμβαση στο εργοστάσιο της ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ για τις απολύσεις

Μαχητική παρέμβαση έξω από το εργοστάσιο της ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, πραγματοποίησε  το πρωί το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας απαιτώντας από την εργοδοσία να πάρει πίσω τις απολύσεις 10 εργαζομένων που πραγματοποίησε παραμονές Πρωτοχρονιάς.

Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από τον νόμο Χατζηδάκη η εταιρεία παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων, προχώρησε στις αδικαιολόγητες απολύσεις των 10 εργαζομένων, χωρίς καμιά προειδοποίηση και με επίδοση της απόλυσης στο σπίτι τους από δικαστικό κλητήρα.

Με τη δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί διαμήνυσε την απόφαση να συνεχίσει και να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και απαίτησε την ανάκλησή τους.

Παράλληλα πραγματοποίησε μαζική εξόρμηση στους εργαζόμενους του εργοστασίου με την ανακοίνωση που εξέδωσε. Κατήγγειλε ότι την ίδια ώρα που οι μεγάλοι επιχειρηματικοί κολυμπάμε στα κέρδη οι εργαζόμενοι καταδικάζονται στη φτώχεια. “Οι επιχειρηματικοί όμιλοι του κλάδου σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας παρουσίασαν υπερκέρδη, τα οποία ήρθαν να ενισχύσουν οι νέες χρηματοδοτήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, νέες απαλλαγές από εισφορές και φόρους, νέα προνόμια και νέα πεδία επιχειρηματικής δράσης.

Αντίθετα οι εργαζόμενοι στον κλάδο βιώνουμε την τεράστια εργασιακή ανασφάλεια: με απολύσεις, δουλειά χωρίς ωράριο, εξαντλητικές βάρδιες, τρομοκρατία, εργατικά ατυχήματα, απλήρωτες υπερωρίες και μισθούς πείνας που εξαντλούνται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα”.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να απαντήσουν σε αυτή την πολιτική. Να καταγγείλουν τις απολύσεις και να απαιτήσουν τώρα την ακύρωσή τους. Με την οργανωμένη δράση τους να υπερασπιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Να δυναμώσουν την πάλη για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για να ακυρωθούν οι αντεργατικοί νόμοι, για τη λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Απάντηση