ΑΓΡΟΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η  ενημερωτική ημερίδα για τα αγροτικά προϊόντα (βίντεο, φωτο)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η  ενημερωτική ημερίδα, που διοργάνωσε ο Συνεργατικός Σχηματισμός Αγροδιατροφής στην Κεντρική Μακεδονία Ι.Κ.Ε. “Ag- Cluster” στο Αιγές Μέλαθρον Hotel το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, με θέμα “Ανταγωνιστικά Αγροτικά Προϊόντα με μειωμένες εισροές και χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα”.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας μίλησαν ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης και ο δήμαρχος της Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν ο Κακαφίκας Παναγιώτης , Γεωπόνος, διαχειριστής “Ag- Cluster” , ο οποίος εστίασε στην παρουσίαση με θέμα “Δημιουργία του συνεργατικού σχηματισμού “Ag- Cluster” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας : Συγκριτικά πλεονεκτήματα και προοπτικές για την ανάδειξη της γεωργίας μειωμένου αποτυπώματος άνθρακα”.

Αμέσως μετά, στο βήμα ανέβηκε ο  Ρέππας Σπύρος, Γεωπόνος, Tμήμα Eπιχειρησιακής Yποστήριξης Έργων Ευφυούς Γεωργίας της Neuropublic αναλύοντας τις υπηρεσίες ευφυούς γεωργίας με στόχο τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα μέσω GAIASENSE φέρνοντας ως παράδειγμα τον νομό Ημαθίας.

Ο Ζαλίδης Γεώργιος, Καθηγητής Γεωπόνος, Διευθυντής Εργαστηρίου Τηλεπισκόπησης, Φασματοσκοπίας και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών Α.Π.Θ ανέλυσε τα καινοτόμα συστήματα καταγραφής και υπολογισμού αποτυπώματος άνθρακα στις αγροτικές καλλιέργειες: αξιοποίηση μοντέρνων εργαλείων για τον σχεδιασμό της αειφορικής διαχείρισης.

Ο Θωμίδης Θωμάς, Φυτοπαθολόγος, Αν. καθηγητής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας έκανε λόγο για τη βελτιστοποίηση ψεκασμών με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Ο Γιαννακάκης Χρήστος, Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ν. Ημαθίας, ο οποίος θα μιλούσε για την  καλλιέργεια του ροδάκινου και του ακτινιδίου: ο ρόλος της κοινοπραξίας των παραγωγών στο συνεργατικό σχηματισμό AG- CLUSTER και τα εμπορικά πλεονεκτήματα της σήμανσης των προϊόντων μειωμένου    αποτυπώματος άνθρακα,  δεν κατάφερε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν ο διευθυντής  Ημαθίας της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας και πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επισκοπής «Αλέξανδρος» , Στέφανος Νταούκας και ο ο Κακαφίκας Παναγιώτης , Γεωπόνος, διαχειριστής “Ag- Cluster”.

Μετά το πέρας των τοποθετήσεων ακολούθησαν ερωτήματα από τους παρευρισκόμενους, τα οποία απαντήθηκαν από τους επιστήμονες ομιλητές της ημερίδας.

[

Απάντηση