ΗΜΑΘΙΑΙΣΤΟΡΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Εδώ και τώρα: Α. Κωνσταντίνου: “Οφείλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ήρωες του ’21″(βίντεο)

Την Τρίτη 14 Απριλίου καλεσμένη στην εκπομπή Εδώ και τώρα με τη Δέσποινα Καρέκλα και στο ράδιο web tv Avena 97,7 ήταν η Αναστασία Κωνσταντίνου, βιβλιοθηκονόμος και προϊσταμένη Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρωικής πόλεως Ναούσης.

Αφορμή της συνέντευξης στάθηκε η
εκδήλωση που διοργανώνεται με θέμα “οι βιβλιοθήκες της Μακεδονίας τιμούν την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821” στην οποία συμμετέχει μαζί με άλλες 22 βιβλιοθήκες και η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Νάουσας.

Όπως είπε η κυρία Κωνσταντίνου, η συνεργασία των αρμόδιων από όλες τις βιβλιοθήκες είναι άριστη καθώς ο στόχος είναι ένας και είναι κοινός να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ρίξουν άπλετο φως στην τοπική ιστορία μεταφέροντας συναισθήματα που συγκινούν κάθε Έλληνα!

Μέσα από τα περιγραφικά λάβαρα που έχει δημιουργήσει η κάθε βιβλιοθήκη προβάλλονται τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα, τα οποία θα εκτεθούν σε κάθε πόλη, θα περιοδεύουν και αν το επιτρέψουν οι συνθήκες ο στόχος είναι να φτάσουν και στον απόδημο ελληνισμό τηρώντας φυσικά το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Στην Νάουσα η έκθεση θα λάβει χώρα από 7 έως 13 Μάιου κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για το Ολοκαύτωμα και έχουν ετοιμαστεί 3 περιγραφικά λάβαρα με τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα.

Η κυρία Κωνσταντίνου βαθιά συγκινημένη και ευασθητοπιθημενη με την ιστορία διάβασε αποσπάσματα από σημαντικές βιβλιογραφικές πηγές θέλοντας να δώσει την πραγματική διάσταση της ιστορίας και να περιγράψει τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν εξηγώντας τον λόγο που η πόλη της Νάουσας έμεινε γνωστή στην ιστορία ως “Ηρωική πόλη της Νάουσας” και θέλοντας να δείξει πως η συγκεκριμένη δράση έχει στόχο να αποτίσουμε τον φόρο τιμής που αξίζει στους προγόνουςμας.

Περισσότερα δείτε στο βίντεο:

Απάντηση