ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Το τοπικό συμβούλιο Λουτρού καταγγέλλει και καταδικάζει τον Αντιπεριφεριάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη

Το τοπικό συμβούλιο Λουτρού καταγγέλλει και καταδικάζει τον Αντιπεριφεριάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη

Το τοπικό συμβούλιο κοινότητας Λουτρού Ημαθίας του Δήμου Αλεξάνδρειας καταδικάζει ευθέως και ενημερώνει ως προς τα εξής:

Την 09/03/2020 κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού στο γραφείο του Αντιπεριφεριάρχη Ημαθίας κ. ΚΑΛΑΙΤΖΊΔΗ Κωνσταντίνου παρουσία σύσσωμου του τοπικού συμβουλίου της κοινότητάς μας καθώς και των δύο περιφερειακών συμβούλων Ημαθίας α) κ.ΜΟΥΡΤΖΙΛΑ Στέργιου και β) κ. ΝΕΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΥ Απόστολου, για το  θέμα της αποκατάστασης τμήματος οδού   από στάση ΟΣΕ Κοινότητας Λουτρού – έως διασταύρωση με Κοινότητα  Βρυσακίου, συνολικού μήκους 1800 μέτρων,  το οποίο τα τελευταία 20 χρόνια είναι σε άθλια κατάσταση και ελοχεύει κίνδυνος σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων σύμφωνα και με έγγραφες υποδείξεις του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας, καθώς αποτελεί την κεντρικότερη είσοδο του χωριού όπου σε καθημερινή βάση διέρχονται τα σχολικά λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές των γυμνασίων και λυκείων,όπως και τη μοναδική δίοδο διέλευσης των φορτηγών που παραλαμβάνουν τους χιλιάδες τόνους ροδακίνων της αγροτικής περιοχής μας. Αφού λοιπόν ενημερώθηκε πλήρως ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, όπως  και για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τμήμα αποτελεί οδοποιία του Δήμου Αλεξάνδρειας (ο οποίος λόγω του  μεγάλου κόστους αδυνατεί να το επισκευάσει),του ζητήσαμε να προβεί σε προγραμματική σύμβαση με το Δήμο για την υλοποίηση του αιτήματος.

Στο άκουσμα όλων των ανωτέρω ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ, παρουσία όλων,  για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Αλεξάνδρειας, για την εκ νέου ασφαλτόστρωση του προαναφερθέντος τμήματος, αναφέροντάς μας μάλιστα ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του έχει παράσχει έναν πολύ μεγάλο όγκο προγραμμάτων ασφαλτόστρωσης.

Μέχρι και σήμερα όμως, όχι μόνο δεν έχει υπογραφεί η Προγραμματική σύμβαση αλλά και πριν λίγους μήνες καθώς επιχειρούσαμε εκ νέου να κλείσουμε κάποιο ραντεβού προκειμένου να ενημερωθούμε για το λόγο της καθυστέρησης, μιας και παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό να πραγματοποιούνται πλήθος ασφαλτοστρώσεων από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας,συνεργάτης του κ. Αντιπεριφερειάρχη μας ενημέρωσε τηλεφωνικώς ότι δεν προτίθεται να μας βοηθήσει καθώς αποτελεί τμήμα οδοποιίας του Δήμου Αλεξάνδρειας. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τους κατοίκους της κοινότητάς ότι το εν λόγω ζήτημα αποτέλεσε σταθμό προεκλογικών εξαγγελιών και υποσχέσεων κατά την περιοδεία του κ. ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗ Κωνσταντίνου στο χωριό μας.

Για τους λόγους αυτούς

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ευθέως τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗ Κωνσταντίνο για αυτή την συμπεριφορά του ως  σε πρόσωπο που διαδραματίζει εξέχοντα και καθοριστικό  ρόλο στο θεσμό της  τοπικής αυτοδιοίκησης στο Ν.Ημαθίας και ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΟΥΜΕ κινητοποιήσεις με τη λήξη της πανδημίας του covid19.

 

Σε καμιά περίπτωση δεν θα γίνουμε συνεργοί στις εγκληματικές αμέλειες του εκπροσώπου της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας κ. ΚΑΛAΙΤΖΙΔΗ Κωνσταντίνου.

Σε καμιά περίπτωση δεν θα παραμείνουμε άεργοι στη θέα ενός τόσο μείζονος σημασίας ζητήματος που αφορά τις ζωές όλων μας και κυρίως το μέλλον των παιδιών μας.

Με τιμή:

Τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Λουτρού Ημαθίας:

 

1)                ΤΖΙΜΟΥΛΗΣ Αλέξανδρος

2)                ΒΟΥΛΤΣΙΝΟΣ Βασίλειος

3)                ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Μαρία

4)                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος

5)                ΚΑΛΟΣΟΠΟΥΛΟΣ Αργύριος

 

 

 

 

Απάντηση