ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑΣ

Νέοι χώροι αναμονής στο νοσοκομείο της Βέροιας (φωτο)

Νέοι χώροι αναμονής στο νοσοκομείο της Βέροιας (φωτο)

Του Ηλία Παπαϊωάννου

Έναν πολύτιμο «σύμμαχο» στην μάχη που δίνουν με τον κορονοϊό, απέκτησαν εδώ και λίγες μέρες οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου της Βέροιας.
Παρά τα λιγοστά “όπλα” που διαθέτουν απέναντι στον “αόρατο εχθρό” τους, από την μέρα που ξέσπασε η πανδημία οι άνθρωποι με τις άσπρες και πράσινες μπλούζες, αλλά και το υπόλοιπο διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του νοσοκομείου, προσπαθούν σχεδόν με ηρωικό τρόπο, να αντιμετωπίσουν κάθε περιστατικό covid-19 και όχι μόνο.
Άνθρωποι κατάκοποι, ξενυχτισμένοι και πολλές φορές νηστικοί επιτελούν με ευσυνειδησία το έργο τους, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους αλλά και των οικογενειών τους και αντί να για ένα ανθρώπινο «ευχαριστώ» ή «μπράβο», δέχονται συχνά την κριτική και «μουρμούρα» των συμπολιτών μας.
Είναι γεγονός πως τα αυστηρά μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα εξέτασης που υπάρχουν για την αποφυγή της διασποράς του ιού, προκαλούν καθυστερήσεις  στους ασθενείς που βρίσκονται στην ουρά της αναμονής και περιμένουν, μέσα στο κρύο, να εξεταστούν.
Ακόμη και για αυτό το φαινόμενο όμως το νοσοκομείο της Βέροιας, εδώ και λίγες μέρες είχε τη μέριμνα, με την πολύτιμη συνδρομή του στρατού, να κάνει ακόμη πιο ανθρώπινες τις συνθήκες όλων όσοι βρίσκονται σε αναμονή.
Στον εξωτερικό χώρο λοιπόν του νοσοκομείου, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, στήθηκαν δύο στρατιωτικά αντίσκηνα, που λειτουργούν ως χώροι αναμονής με θέρμανση, καθίσματα, φωτισμό αλλά και επαρκή αερισμό, όπως προβλέπεται.
«Αυτά τα βάλαμε για να μην κρυώνει ο κόσμος, γιατί το πρωτόκολλο εξέτασης προϋποθέτει μία εύλογη καθυστέρηση και δεν μπορεί να μπαίνει μέσα ο κόσμος τυχαία…» δήλωσε στον AVENA Fm ο διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας, Ηλίας Πλιόγκας.

Απάντηση