ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Όλες οι μέχρι τώρα παραβάσεις των μέτρων στην Κεντρική Μακεδονία – Οι «καμπάνες» στην Ημαθία

Όλες οι μέχρι τώρα παραβάσεις των μέτρων στην Κεντρική Μακεδονία – Οι «καμπάνες» στην Ημαθία

Του Ηλία Παπαϊωάννου

Με τη συμπλήρωση μις εβδομάδα περίπου από την έναρξη του δεύτερου φετινού lockdown στη χώρα (7/11) οι έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων συνεχίζονται σε αμείωτους ρυθμούς, με την πλειοψηφία των πολιτών να «πειθαρχούν» στoυς περιορισμούς της κυβέρνησης για την προστασία και τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ από τις 7 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, οι αστυνομικές αρχές, σε σύνολο έξι νομών της Κεντρικής Μακεδονίας (Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής) πλην της Θεσσαλονίκης, διενήργησαν συνολικά 26.900 ελέγχους και κατέγραψαν συνολικά 1.077 παραβάσεις.  

Οι 414 εξ αυτών αφορούσαν στη μη χρήσης μάσκας και ακόμη 663 στη μη επίδειξη βεβαίωσης μετακίνησης.

Αριθμός παραβάσεων που «μεταφράζεται» συνολικά σε διοικητικά πρόστιμα ύψους 323.100€

Ακόμη πιο ενθαρρυντική είναι η εικόνα για το Νομό Ημαθίας, όπου σύμφωνα με τους αριθμούς, φαίνεται ότι με εξαίρεση μία μικρή μειοψηφία, οι πολίτες τηρούν την εφαρμογή των μέτρων

Συγκεκριμένα στο Νομό Ημαθίας, από την αρχή της νέας καραντίνας διενεργήθηκαν συνολικά 3.150 έλεγχοι, κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν συνολικά 189 παραβάσεις.

Οι 89 εξ αυτών αφορούν στη μη χρήση μάσκας οι οποίες κατανέμονται ως εξής: 73 σε πεζούς για εξωτερικό χώρο,  2 σε εργαζόμενους σε καταστήματα, 4 σε πελάτες, 6 σε επιβάτες σε μέσα μαζικής μεταφοράς, και σε 4 για υπέρβαση ατόμων σε ΙΧ. Παράλληλα καταγράφηκαν 100 παραβάσεις μη δικαιολογημένης μετακίνησης.

Το συνολικό ποσό των διοικητικών προστίμων που επιβλήθηκαν ανέρχονται στο ύψος των 56.700€

 

 

Απάντηση