ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σωτήρης Παπαδόπουλος: Οι λόγοι της παραίτησης μου

Σωτήρης Παπαδόπουλος: Οι λόγοι της παραίτησης μου

Μετά και την αποδοχή της παραίτησης μου από τη θέση του τοπικού σύμβουλου της Δημοτικής κοινότητας Αλεξάνδρειας από τον Δήμαρχο του δήμου Παναγιώτη Γκυρίνη, νιώθω την υποχρέωση να ενημερώσω τους συνδημότες μου για τους ακριβείς λόγους της παραίτησης μου.

Συμμετείχα στο συνδυασμό του δημάρχου από το 2014 ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος,αν και δεν είχα εκλεγεί καθ όλη τη διάρκεια της πενταετούς θητείας ήμουν στο πλευρό της διοίκησης και προσπαθούσα με όλες μου τις δυνάμεις να συμβάλλω και εγώ στο να υλοποιήσουμε αυτά που είχαμε υποσχεθεί στον Αλεξανδρινό λαό.

Αν και δεν μπορέσαμε πολλά από αυτά που είχαμε υποσχεθεί να υλοποιήσουμε, θέλησα εκ νέου να στηρίξω την προσπάθεια του δημάρχου και το 2019, αφού μου έχει υποσχεθεί ότι θα κάνουμε πράξη στη νέα θητεία και αυτά που δεν μπορέσαμε να κάνουμε στην προηγούμενη (Μάλιστα για να διευκολύνω τον συνδυασμό δέχθηκα να είμαι υποψήφιος στο τοπικό συμβούλιο, παρόλο ότι όλα τα προηγούμενα πέντε χρόνια δραστηριοποιούμουν σε όλο το δήμο)

Δυστυχώς όμως αν και έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που έχει ξεκινήσει η νέα μας θητεία, όχι μόνο δεν υλοποιήσαμε τίποτε από αυτά πού υποσχεθήκαμε και μάλιστα σε κρίσιμους τομείς,αλλά απεναντίας η κατάσταση χειροτερεύει.

Τα σκουπίδια στην πόλη της Αλεξάνδρειας και στα χωριά της τοπικής κοινότητας που υπηρετώ,όχι μόνο δεν μαζεύονται στο χρόνο που πρέπει αλλά ούτε καν και με την καθυστέρηση των προηγούμενων ετών.Αιτία για την οποία παραλίγο να χαθεί η εκλογική αναμέτρηση το 2019

Η είσοδος της πόλης και των χωριών με τα χόρτα και τα σκουπίδια πού βρίσκονται εκεί, σε παραπέμπει σε εικόνα ζούγκλας και όχι πολιτισμένης κοινωνίας

Αναπτυξιακό έργο δεν γίνεται κανένα και στον ορίζοντα τουλάχιστον για το προσεχές διάστημα δεν φαίνεται να υλοποιείται κάποιο.

Βέβαια πριν πάρω την απόφαση μου, επισκέφτηκα πολλές φορές τον Δήμαρχο και του εξέθεσα τα προβλήματα. Η απάντησή του ήτανε, Σωτήρη έχεις δίκιο. Κάνε υπομονή και θα βρούμε τη λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Η υπομονή βέβαια έχει αξία όταν βλέπεις ότι έστω και σε βάθος χρόνου κάτι από αυτά που υποσχέθηκες θα υλοποιηθεί.Κάτι τέτοιο όμως δυστυχώς δεν φαινόταν.

Έτσι λοιπόν και μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να παραιτηθώ για να διευκολύνω το έργο της διοίκησης και όχι να ανεξαρτητοποιηθώ,όπου για μένα θα ήταν πιο εύκολο, αλλά θα υπήρχε ο κίνδυνος να κατηγορηθώ για ιδιοτέλεια και ότι εμποδίζω το έργο της διοίκησης.

Με τιμή

Σωτήρης Παπαδόπουλος

Πρώην τοπικός σύμβουλος Αλεξάνδρειας

 

 

Απάντηση