ΗΜΑΘΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

“Έτσι Τούρκε,προσκύνα ” Πύρινος ο λόγος του Μητροπολίτη Παντελεήμων στην ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου 

“Έτσι Τούρκε,προσκύνα ” Πύρινος ο λόγος του Μητροπολίτη Παντελεήμων στην ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου 

“Έτσι Τούρκε, προσκύνα μέσα στην Αγία Σοφία, προσκύνα τον Ναό της Ορθοδοξίας” Πύρινος ο λόγος του Μητροπολίτη Παντελεήμων στην ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου που τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου στη Βέροια

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες σε Ναούς της Ελλάδας, ενώ οι σημαίες κυμάτισαν μεσίστιες, την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, ημέρα πένθους και οδύνης για όλη την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό και ολόκληρο τον Ελληνισμό, ημέρα που βεβηλώθηκε το σύμβολο του Χριστιανισμού, αφού πραγματοποιήθηκε η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, «σφραγίζοντας» την μετατροπή του χώρου σε τζαμί.

Τον Ακάθιστο Ύμνο έψαλλαν με ευλάβεια, με συγκίνηση και λύπη στα μάτια οι πιστοί στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στη Βέροια, που μεταδόθηκε ζωντανά από την web tv του AVENA. Στην ακολουθία παρέστη  ο Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, ενώ την παρακολούθησαν ο δήμαρχος Βέροιας κ. Κώστας Βοργιαζίδης, η πρώην βουλευτής Ν. Δ. και νυν δημοτικός σύμβουλος  κα Γεωργία Μπατσαρά οι, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κ. Τάσος Μπαρτζώκας και κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, , εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, κληρικοί και απλοί πολίτες.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ο πύρινος λόγος του Πατέρα Δέσποτα, ο οποίος φανερά συγκινημένος έκανε λόγο για πολιτιστική και ανθρωπιστική γενοκτονία, μια δοκιμασία που καλείται να περάσει το έθνος μας.

Είπε χαρακτηριστικά: “Αυτή είναι η μοίρα του Ερντογάν, να προσκυνάτε μέσα στον μεγαλύτερο Ναό της Ορθοδοξίας, αυτή είναι η μοίρα του Χριστιανισμού, της Ορθοδοξίας, της Αγίας Σοφίας. Χαίρεστε. Γιατί χαίρεστε; Τι χαίρεστε προδότες του εαυτού σας είστε, της πατρίδος σας, της θρησκείας σας. Οι αγιογραφίες δεν σβήνουν, δεν αποκρύπτονται, θα είναι πάντα εκεί να σας θυμίζουν πόσο αδύναμοι, πόσο άδειοι άνθρωποι είστε. Έτσι Τούρκε, προσκύνα μέσα στην Αγία Σοφία, προσκύνα τον Ναό της Ορθοδοξίας, τον Ναό που είναι αφιερωμένος στην Σοφία του Θεού. Τόσο αμόρφωτος είσαι που δεν σέβεσαι και τον δικό σου Θεό και αυτή είναι η διαφορά μας, Έλληνας σε τζαμί δεν θα προσκυνούσε ούτε με τη βία, θα έβρισκε δρόμο να αυτοκτονήσει. Ευχαριστούμε Ερντογάν που έδειξες παγκοσμίως ποια είναι η δύναμη της Αγίας Σοφίας, της Ορθοδοξίας, του Χριστιανισμού αλλά και της Ρωμιοσύνης.”

Απάντηση