ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Με σαφείς υπαινιγμούς για τους υπουργούς Οικονομικών και τις ”πλατφόρμες επιμόρφωσης”.Η συνέντευξη Τσαβδαρίδη.(βίντεο)

Με σαφείς υπαινιγμούς για τους υπουργούς Οικονομικών και τις ”πλατφόρμες επιμόρφωσης”.Η συνέντευξη Τσαβδαρίδη.

Το Υπουργείο Οικονομικών και οι υπουργοί του, είναι αυτοί που θα πρέπει να λύσουν το πρόβλημα των μετατάξεων και της πληρωμής  των πρώην εργαζόμενων στην ελληνική βιομηχανία ζάχαρης. Είπε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην web tv του ράδιο avena 97,7 το πρωί της Δευτέρας 18/5.

Ακόμη για το θέμα της βιομηχανίας ζάχαρης και του εργοστασίου Πλατέος είπε.

Ο επενδυτής κορόιδευε, δεν είχε τη διάθεση να το λειτουργήσει. Επίσης θεωρεί λάθος ότι δεν έχει γίνει καταγραφή και απογραφή των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης πριν ο επενδυτής μπει μέσα σε αυτήν.

Για το πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας μέσω του οποίου οι επιστήμονες θα  έπαιρναν 600 ευρώ μετά από επιμόρφωση σε συγκεκριμένα ΚΕΚ ένα εκ των οποίων ήταν και του προέδρου της τοπικής της Νέας Δημοκρατίας Αλεξάνδρειας, ο βουλευτής είπε.

Οι πλατφόρμες αυτές δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές και δεν ήταν του επιπέδου που έπρεπε να είναι.Όταν αυτό διαπιστώθηκε ο υπουργός το απέσυρε.

Για το φυσικό αέριο και για το πρόβλημα απένταξης που είχε προκύψει είπε.

Πράγματι υπήρξε πρόβλημα αλλά με την ενεργοποίηση όλων των φορέων, από την ΡΑΕ δόθηκε η  η αναγκαία παράταση των πέντε έξι μηνών και τελικά το έργο θα πραγματοποιηθεί με κρατική χρηματοδότηση.

Τέλος για την ένσταση που του έχει γίνει από τον συνυποψήφιό του Κύρου Κουτσουπιά είπε.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 3 Ιουνίου. Ο βουλευτής όμως εκλέγεται από τον λαό και όχι από τα δικαστήρια.Ο ίδιος όταν σε προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχε χάσει με 300 ψήφους από τον Απόστολο Βεσυρόπουλο δέχθηκε το αποτέλεσμα χωρίς να κάνει καμία απολύτως ένσταση.

Δείτε το βίντεο

Απάντηση