ΑΡΘΡΑΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σταύρος Γιανναβαρτζής:Η Πιερία μας δείχνει το δρόμο που ξεχάσαμε.

Η Πιερία μας δείχνει το δρόμο που ξεχάσαμε.

Σύσκεψη για την αναπτυξιακή στρατηγική του Νομού.

Θα έπρεπε και εμείς στην Ημαθία να δούμε το μέλλον της περιοχής μας κατάματα, να προσδιορίσουμε προβλήματα, τις καθυστερήσεις και να χαράζουμε μια πορεία εκμεταλλευόμενοι τα πλεονεκτήματα μας.

Βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμοι, Επιμελητήρια και όλοι οι φορείς πρέπει να καθίσουν μαζί να θέσουν ρεαλιστικούς στόχους και μετρήσιμες πρακτικές υλοποίησης, για το χρόνο που θα διανύσουμε και οι οποίες θα χρησιμεύσουν και για τα επόμενα χρόνια.

Μας ευνοεί η συγκυρία με τους ανθρώπους του τόπου μας να είναι σε πολλές και κρίσιμες θέσεις ευθύνης, ας την εκμεταλλευτούμε προς όφελος όλων.

Το δρόμο μας τον θυμίζει η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας για την αναπτυξιακή στρατηγική του Νομού Πιερίας για το 2020 με στόχο τον συντονισμό των δράσεων, για την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων, που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία και συμμετοχή του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου, του  Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, των τεσσάρων βουλευτών του νομού, της αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου, τους δημάρχους των τριών δήμων του νομού, το πρόεδρο του ΣΕΒΕ και το σύνολό των εκπρόσωπων των συλλογικοτήτων (επαγγελματικοί φορείς) της Πιερίας.

Ο στόχος ξεκάθαρος, που σύμφωνα με τον δραστήριο πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου σκοπός της σύσκεψης ήταν να συζητηθούν θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική και τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν για την Πιερία το 2020 καθώς και η παρουσίαση και οι τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων της επιχειρηματικότητας με στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της ευημερίας της Πιερίας.

Με την φράση “Όλοι Μαζί μπορούμε καλύτερα” που ξεκίνησε την ομιλία της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου έδωσε το στίγμα της Αντιπεριφέρειας ενώ αναφέρθηκε στα υπομνήματα της Π.Ε. Πιερίας που εστάλησαν τόσο προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Περιεχόμενο των υπομνημάτων ήταν τα αναπτυξιακά έργα της περιοχής.

«Η Πιερία δεν είναι ένα προάστιο της Θεσσαλονίκης, αλλά μια αυτόφωτη Περιφερειακή Ενότητα με σπάνια δυναμική» δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, επικροτώντας τις προσπάθειες των φορέων που κοιτούν μπροστά.

Συμπέρασμα αβίαστο λοιπόν είναι πως ενδεχόμενα να ήρθε η ώρα να δούμε και εμείς μέσα από το πρίσμα της συλλογικότητας, τις θέσεις και τις προτάσεις των φορέων και των θεσμών την πορεία αυτού του τόπου.

Το 2020 ας είναι εφαλτήριο μιας νέας συλλογικής προσπάθειας να δούμε το μέλλον μας πιο αισιόδοξα.

Σταύρος Γιανναβαρτζής

τ. Γενικός Γραμματέας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης

Απάντηση