ΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πραγματοποιήθηκε το Άναμμα της Φάτνης στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Ραψομανίκη.(Βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε το Άναμμα της Φάτνης στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Ραψομανίκη την Κυριακή 15/12.

Με την παρουσία του Μητροπολίτη Βέροιας Παντελεήμων, της πολιτικής ηγεσίας και Πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε το άναμμα της φάτνης στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην Ραψομανίκη, το απόγευμα της Κυριακής 15/12.

Στον αύλειο χώρου της εκκλησίας όπου είχε στηθεί εξέδρα, μικρά παιδιά από το κατηχητικό του Νησιού, μαθητές από τα δημοτικά Ξεχασμένης Κεφαλοχωρίου, Επισκοπής και Ραψομανίκη και το μικρό τμήμα της χορωδίας Μλεσάνθη ζέσταναν τις καρδιές των παρευρισκομένων ψέλνοντας, τραγουδώντας και χορεύοντας,Χριστιανικούς ύμνους και Δημοτικούς σκοπούς.

Όταν δε άναψε η φάτνη πυροτεχνήματα γέμισαν τον ουρανό ενθουσιάζοντας τα μικρά παιδιά. Την παράσταση  έκλεισαν χορεύοντας τα Ρουγκάτσια του τοπικού συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης αφού χαιρέτησε και ευχήθηκε καλές γιορτές  στον κόσμο.Εξήρε την προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια ο ιερέας του χωριού πατέρας Νικόλαος και τον τίμησε με τον τίτλο του Πρωτοπρεσβυτέρου,λέγοντάς του ότι ”από εδώ και στο εξής θα φορά τον Σταυρό του Πρωτοπρεσβυτέρου”

Τα λόγια αυτά συγκίνησαν ιδιαίτερα τον πατέρα Νικόλαο ο οποίος δάκρυσε.Όμως συγκίνησε κι όλους τους παρευρισκόμενους οι οποίοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν το έργο που πραγματοποιεί (μαζί με την εκκλησιαστική επιτροπή) όχι μόνο για τον μικρό οικισμό της Ραψομανίκης,αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Τέλος μοιράστηκαν για όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων Ξεχασμένης Κεφαλοχωρίου, Επισκοπής και Ραψομανίκης,καινούργια ρούχα προσφορά των καταστημάτων ENERGIERS.

Απάντηση