ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έκλεψε τις εντυπώσεις ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων στο διεθνές Φεστιβάλ της Βουλγαρίας

Έκλεψε τις εντυπώσεις και χειροκροτήθηκε θερμά ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων όπου συμμετείχε στο διεθνές Φεστιβάλ στο Πετρίτσι της Βουλγαρίας

Εκεί συναντήθηκε με χορευτικά από τα Βαλκάνια και παρουσίασε χορούς από το “ρουμλούκι” αλλά και το έθιμο  “ρουγκάτσια” όπου για ακόμη μια φορά έκλεψε την παράσταση.

Μόνο θετικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι κινήσεις του συλλόγου καθώς έχει αποδείξει από την ίδρυση του ότι ο άμεσος σκοπός είναι η διατήρηση και διάδοση των εθίμων.

Πρωταρχικός σκοπός για τους ανθρώπους του συλλόγου είναι η προσέλκυση της νεολαίας και η διαφύλαξη των ηθών και των εθίμων αλλά και να προβάλει τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα μας,εντός και εκτός Ελλάδας,κάτι που έχει αποδείξει έμπρακτα.

Παρών φυσικά και σε αυτήν την εκδήλωση ο δάσκαλος του συλλόγου,Αχιλλέας Τσιάρας στον οποίο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια καθώς συνεχίζει να προσφέρει στον πολιτισμό και στην παράδοση με το ίδιο ζήλο και μεράκι εδώ και πολλά χρόνια.

Η πρόεδρος Μαρία Γάτου και το Δ.Σ του συλλόγου ευχαριστεί όλους και τον καθένα ξεχωριστά για το ότι τίμησαν με την παρουσία τους την πολύ όμορφη εκδήλωση.

Ρεπορτάζ:Μανώλης Πεχλιβανίδης

Απάντηση