ΑΓΡΟΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑ

Η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του  ελέγχου από το Κινεζικό Κράτος,αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει :

Η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας , μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του  ελέγχου από τους εκπροσώπους του Κινεζικού Κράτους του  συστήματος καλλιέργειας , συσκευασίας και Κρατικής εποπτείας των πυρηνοκάρπων (ροδάκινων, νεκταρινιών , κερασιών , δαμάσκηνων και βερικόκων )  στην  Ελλάδα  ,   στην οποία συμμετείχε  οργανωτικά και οικονομικά ,   αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει :

• Τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πρωτοβουλία , την διοργάνωση και την συστηματική και ενεργό καθημερινή υποστήριξη της προσπάθειας .   Ιδιαίτερα την Γενική Διεύθυνση Γεωργίας , τον Γενικό Διεθυντή κ. Ι.  Καλκούνο και τα στελέχη της Διεύθυνσης κα Ε. Τάτση και  Ι. Πετρή , την Διεύθυνση Φυτοπροστασίας , την Διευθύντρια κα Α. Μαυρίδου και τα στελέχη  κ.  Χ. Αραμπατζή και  κα Σ. Ιωαννίδου .   Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο , τον ερευνητή κ. Δ.  Παπαχρήστο και τα Ινστιτούτα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας .

• Τα στελέχη – Γεωπόνους των ΔΑΟΚ , της Ημαθίας , Πέλλας , Πιερίας , Θεσσαλονίκης , Κιλκίς , Καβάλας και Λάρισας .

• το Επιμελητήριο Ημαθίας και τον Πρόεδρό του κ. Γ.  Μπίκα για την οικονομική στήριξη .

• Την εταιρεία ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣΗΣ  Α.Ε. και τον Διευθυντή της κ. Γ. Καλίτση   για την ενεργό στήριξη οικονομική και οργανωτική .

• Καί όλες τις εταιρείες Συνεταιριστικές και Ιδιωτικές όπως Α.Σ. ΝΕΟΣ  ΑΛΙΑΚΜΩΝ , Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑΣ,  ΑΣΕΠΟΠ  ΝΑΟΥΣΑΣ , Α.Σ. ΡΑΧΗΣ  , ΠΑΤΙΚΑΣ -ΧΑΤΣΙΟΣ Α.Ε. ,   ΑΦΟΙ ΜΠΑΛΑΚΑΝΑΚΗ ,  ΝΕΑ ΕX  FRUIT , NEA STAR , OPORELLO A.E. , ΧΑΤΖΗΣΑΛΑΤΑΣ Α.Ε. ,  ΑΛΚΥΩΝ Α.Ε.   , τα εργαστήρια αναλύσεων   AGROLAB   και την μονάδα παραγωγής υποκειμένων φυτών  VITRO ,  που συνέβαλαν με την συγκροτημένη και οργανωμένη παρουσίαση του συστήματος καλλιέργειας και συσκευασίας   ,  στην επιτυχία της προσπάθειας .

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων  οι εκπρόσωποι του Κινεζικού Κράτους έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και μετά την πραγματοποίηση  ελαχίστων διορθωτικών ενεργειών δευτερεύουσας σημασία , θα συνταχθούν τα σχετικά πρωτόκολλα και θα υπογραφούν από τις Κρατικές αρχές  Ελλάδας και Κίνας . Το άνοιγμα της Κινέζικης αγοράς στα Ελληνικά πυρηνόκαρπα  προσθέτει ακόμη μία νέα δυνατότητα στα αγροτικά μας  προϊόντα , ιδιαίτερα σε εκείνα που έχουν υψηλές τιμές πώλησης όπως το κεράσι , όπου η ανταγωνίστρια Τουρκία είναι ήδη παρούσα .

Η Κοινοπραξία των Συνεταιρισμών της Ημαθίας , συνεργαζόμενη στενά  με τις Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ και ιδιαίτερα την Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και την Διεύθυνση Φυτοπροστασίας καθώς και όλους τους παραγωγικούς φορείς της χώρας  , θα πάρει πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση υπογραφής αντίστοιχων  διακρατικών πρωτοκόλλων   που ήδη είναι σε εξέλιξη  από τις Υπηρεσίες , για  το άνοιγμα  και νέων αγορών  στα αγροτικά μας προϊόντα .

Τα σημερινά αδιέξοδα και προβλήματα του αγροτικού τομέα της πατρίδας μας  , μόνο με οργανωμένη , ενοποιημένη και συνεργατική επιθετική πολιτική μπορούν να βρουν  λύση και προοπτική .

Απάντηση