ΗΜΑΘΙΑΠΑΙΔΕΙΑ

Το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας πραγματοποιεί από τις 19 έως τις 26 Μαΐου 2019 την τρίτη ευρωπαϊκή κινητικότητα καθηγητών και μαθητών του στην Πορτογαλία


Το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας πραγματοποιεί από τις 19 έως τις 26 Μαΐου 2019 την τρίτη ευρωπαϊκή κινητικότητα καθηγητών και μαθητών του στην Πορτογαλία, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + με τίτλο «My culture, Υour culture, Οur culture». ‘Eχουν, ήδη, πραγματοποιηθεί με επιτυχία η πρώτη κινητικότητα στην Κροατία, η δεύτερη στην Ιταλία και προετοιμάστηκε η επόμενη συνάντησή μας στην πόλη Vila Real de Santo Antonio της Πορτογαλίας με αντιπροσωπείες μαθητών από την Ιταλία, Τουρκία, Ρουμανία και Κροατία. Το θέμα της επικείμενης συνάντησης είναι «Οι τέχνες στη χώρα μου», όπου οι μαθητές αρχικά θα παρουσιάσουν αντιπροσωπευτικά έργα ζωγράφων και γλυπτών του 20ου αιώνα από τη χώρα τους. Στη συνέχεια θα ζωγραφίσουν σε καμβά παραστάσεις, αντιπροσωπευτικές της χώρας τους (μνημεία, σύμβολα, τοπία κλπ).
Οι μαθητές μας επέλεξαν ως χαρακτηριστικά της Ελλάδας : τον Παρθενώνα, το τοπικό «Κατσούλι», την αφή της Ολυμπιακής φλόγας και ένα κυκλαδίτικο τοπίο.
Στην επιμελημένη προετοιμασία της ομάδας των μαθητών μας συνέβαλε καθοριστικά ο εξαιρετικός συνάδελφος εκπαιδευτικός του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας, κ. Γαβριηλίδης Πασχάλης. Τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την καθοδήγηση των μαθητών μας τόσο στη σύνθεση της επικείμενης παρουσίασης όσο και στη διδασκαλία τεχνικών ζωγραφικής ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η αποστολή μας στην Πορτογαλία.
Τα μέλη της αποστολής είναι:
Καθηγητές: Πλατσάς Βασίλειος, Προύσκα Μαρία, Σιδηροπούλου Καλλιρρόη
Μαθητές: Αμβροσιάδου Νίκη, Κουτσογιάννη Ελένη, Ρίγγος Παύλος, Τερζίδου Κυριακή

Απάντηση