ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

H Περιφερειακή Σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα, απαντά στον Χάρη Καφτεράνη

κ.Καρατζιούλα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα είστε υποψήφια βουλευτής στις επικείμενες εκλογές. Όμως αργεί η ανακοίνωση. Τι έχετε να πείτε;

Μου ακούγεται πολύ ευχάριστα! Δεν έχω κάτι να πω επ αυτού. Κάποιες φορές όμως “το ταξίδι για την Ιθάκη είναι πιο όμορφο από την ίδια την Ιθάκη”. Για τον λόγο αυτό η αναμονή αυτή, έχει και την ομορφιά της , όσο και αν ακούγεται αντιφατικό. Σε κάθε περίπτωση είναι θέμα του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη , ο οποίος έχει και την πλήρη εικόνα.

Από την επαφή σας με τους πολίτες, τι ακούτε για τους πολιτικούς και την πολιτική γενικότερα. 

Το ξέρετε και εσείς, το ακούω και εγώ φυσικά, υπάρχει μια καχυποψία…
στα λεγόμενα των πολιτικών και οι κινήσεις των τελευταίων εβδομάδων με τις απολίτικες μετακινήσεις και τις δήθεν συμπλεύσεις ανύπαρκτων κομμάτων, για την καρέκλα, επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την κακή εικόνα των πολιτών για τους πολιτικούς.

Αν θέλαμε ένα θέμα από τον Νομό Ημαθίας να προβάλετε για επίλυση ποιο θα ήταν;

Είμαστε αγροτικός νομός, κατά συνέπεια η οικονομία του νομού εξαρτάται εν πολλοίς από την πορεία του εισοδήματος των αγροτών.Θεωρώ ότι πέραν όλων των άλλων, η πολιτεία πρέπει να ρίξει το βάρος στον πρωτογενή τομέα. Είναι αδιανόητο να έχουμε ελλείμματα στην παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, να έχουμε ελλείμματα και στα βασικά είδη διατροφής, γάλα, κρέας και τα συναφή. Αδιανόητο!

Η άποψή σας για την ονομασία του γειτονικού κρατιδίου;

Υπήρξε μια εμμονή στην ιστορική δικαίωση μια άποψης, την οποία ο Ελληνικός λαός απέρριψε με συντριπτικά ποσοστά. Υπήρξε ταυτόχρονα μια αντιδημοκρατική λειτουργία και μάλιστα από τους λάτρεις δήθεν της λογικής της “ετυμηγορίας του λαού”, που δεν προχώρησαν, πριν την υπογραφή της συμφωνίας, σε ένα δημοψήφισμα, θεωρώντας εαυτούς φωστήρες και την κοινωνία πνευματικά αδύναμη να αντιληφθεί το μεγαλείο της δικής τους εμμονής. Ήταν με λίγες λέξεις, ένα ακόμη ιστορικό λάθος της αριστεράς.

Ως περιφερειακή σύμβουλος, πώς βλέπετε τον αγώνα του Απόστολου Τζιτζικώστα;

Είναι μακράν πρώτος και αυτό διότι το αξίζει. Δεν βλέπω να υπάρχει κανένα ψηφοδέλτιο που να μπορεί να σταθεί απέναντι. Επειδή τον γνωρίζω να είστε βέβαιοι ότι και την επομένη στο επίπεδο των συνεργασιών θα τα πάει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη περιφέρεια, διότι το ίδιο επιδίωκε και σήμερα. Θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει το σύνολο των περιφερειών, με πρώτη και καλύτερη την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

κ Καρατζιούλα σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι τα καλύτερα.

Απάντηση