ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Χάρης Καφτεράνης: Δήμος Αλεξάνδρειας. Μια απέραντη χωματερή!

Κυριακή μεσημέρι και σε μικρή απόσταση από κατοικημένα σπίτια έξω από τη Μελίκη, μαύρος καπνός σκεπάζει τον ορίζοντα. Ακριβώς μετά τη γέφυρα “Κρασοπούλη”  και σε μήκος άνω του μισού χιλιομέτρου, πάνω στην μια πλευρά του μικρού αυτού ρέματος, τοποθετημένα ότι μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου. Υλικά από κατεδάφιση οικοδομών, κλαδιά δέντρων, στρώματα, ακτινίδια, σακιά λιπασμάτων, απορρίμματα νοικοκυριών, όλα πεταγμένα κατά μήκος του ρέματος.

Είναι προφανές ότι ο χώρος αυτός χρησιμοποιείται ως χωματερή πέραν των δύο ετών. Ο Δήμος βέβαια κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Οι πολίτες μη έχοντας άλλον χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων, βολεύονται με την εύκολη, πλην όμως επικίνδυνη για την δημόσια υγεία, λύση. Όλα βαίνουν καλώς…Η παρέλαση έγινε, οι τοπικοί άρχοντες καμάρωσαν την προσωπικότητά τους στην εξέδρα,οι φορείς του τόπου και οι πρώην προύχοντες βολεύονται σε μικροπολιτικά παιχνίδια, οι οικολογικά ευαίσθητοι θεωρούνται ούτε λίγο ούτε πολύ ως περίεργοι και οι καρκίνοι θερίζουν!

Οι όποιες προσπάθειες να σβηστούν τα ίχνη…
δια της φωτιάς, για τους μη έχοντες εικόνα των κινδύνων, ενημερώνω ότι επιδεινώνουν το ήδη τεράστιο πρόβλημα της υγείας των πολιτών.

Η Μελίκη πλέον είναι μια αφρικανική μπανανία σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Η πολιτεία οφείλει να παρέμβει. Οι παρεμβαίνοντες ακόμη και με καλές προθέσεις, να αφήσουν τους πειραματισμούς, όσο δεν γνωρίζουν τίποτε για το θέμα και ο Δήμαρχος να αναλάβει τις ευθύνες του…

Αρκετά!

Απάντηση