ΑΓΡΟΤΙΚΑΗΜΑΘΙΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο ρεπορτάζ του ράδιο AVENA 97,7 και avena.gr για τις ζημίες από το χαλάζι.Δηλώσεις έκανε ο Τάσος Μπαρτζώκας.(βίντεο-φωτο)

Το μεσημέρι της Κυριακής 14/4 το ράδιο AVENA 97,7 και avena.gr βρέθηκε για ρεπορτάζ στις πληγείσες περιοχές από το χαλάζι (Μελίκης -Κουλούρας) που έπεσε το απόγευμα της Παρασκευής 12/4.

Εκεί συνάντησε και τον πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Τάσο Μπαρτζώκα με ομάδα πληγέντων αγροτών που τον ενημέρωνε για τις ζημίες που έχουν υποστεί.

Μαζί τους και ο γεωπόνος Γιώργος Τζουνόπουλος που μίλησε στην κάμερα του ράδιο AVENA 97,7 και avena.gr και έδειξε την ολική καταστροφή που έχουν υποστεί οι δενδροκαλλιέργειες.

Αμέσως μετά δηλώσεις έκανε και ο Τάσος Μπαρτζώκας και είπε.

Ο ΕΛΓΑ τη Δευτέρα το πρωί θα πρέπει να είναι σε κάθε χωράφι και να καταγράψει την πραγματική διάσταση των ζημιών, άμεσα και δίκαια, ενώ οι αποζημιώσεις θα πρέπει να καταβληθούν στην ώρα τους και στο ακέραιο.

Η Μελίκη, όπως και πολλές ακόμη περιοχές των Δήμων Αλεξάνδρειας, Νάουσας και Βέροιας, υπέστησαν μια απίστευτη φυσική καταστροφή. Στο χέρι της Πολιτείας είναι τώρα να πράξει τα αυτονόητα, χωρίς τερτίπια αυτή τη φορά.

Επίσης, η πολυσυζητημένη τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ πρέπει επιτέλους να γίνει και θα γίνει από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς με τον ΣΥΡΙΖΑ τόσα χρόνια είχαμε μόνο ομηρία των αγροτών.

Είμαστε εδώ για να αναδείξουμε το πρόβλημα, ενώνουμε τις φωνές μας με τους αγρότες για να ακουστούν μέχρι το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια και στα σαλόνια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα».

Ρεπορτάζ.Παναγιώτης Γιοβανόπουλος.

Απάντηση