ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δείτε την Όλγα Μοσχοπούλου να καταγγέλλει τον Π.Γκυρίνη.Για μεθοδεύσεις και προσπάθεια πλαστογράφησης της υπογραφής της.(βίντεο)

Ήταν Μάιος του 2018 και η 7η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας όταν η κυρία Μοσχόπουλου κατήγγειλε τον Δήμαρχο για μεθοδεύσεις στον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης και προσπάθεια πλαστογράφησης της υπογραφής της.

Από την άλλη πλευρά ο δήμαρχος την κατήγγειλε για προσπάθεια να εμφανιστεί ως εργατοπατέρας και προστάτης των εργαζομένων και την προέτρεπε να είναι πιο προσεκτική όταν υπογράφει.

Αφορμή της αντιπαράθεσης η καταγγελία της κυρίας Μοσχόπουλου.Η μη κλίση της σε έκτακτη οικονομική επιτροπή του δήμου, όπως και των συναδέλφων της συμβούλων της αντιπολίτευσης Βενιόπουλο και Αλευρα(με θέμα που αφορούσε εργαζόμενους του δήμου) και η παρουσίαση στη συνέχεια απόφαση της επιτροπής, που εμφάνιζε παρόντες  Βενιόπουλο και Αλευρά και μάλιστα ότι έχουν ψηφίσει θετικά σε βάρος των εργαζομένων.

Μάλιστα Το θέμα αυτό προκάλεσε και την παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών οι οποίο και παρέπεμψαν στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας για να εξεταστεί στις 12 Απριλίου, με κατηγορούμενο τον Δήμαρχο Παναγιώτη Γκυρίνη.

Μάρτυρες κατηγορίας δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου και πληροφορίες λένε και η κ. Μοσχόπουλου.

Δείτε τον διάλογο και το βίντεο που ακολουθεί.

Μοσχοπούλου.

Με αγανάκτηση διαβάζω την υπεύθυνη δήλωση που έχει υπογράψει η γραμματέας του δήμους με ένα αναληθέστατο περιεχόμενο που διαψεύδει κατηγορηματικά δημοτικούς συμβούλους δημοτικούς συμβούλους που είμαστε εκλεγμένοι για να παίρνουμε τις σωστές και νομότυπες αποφάσεις.

Σίγουρα πίσω από αυτές τις υπεύθυνες δηλώσεις υπάρχουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.Είναι πρωτοφανές όχι ότι μειώνεται η δική της ευθύνη στην πράξη που έχει κάνει.Παρόλα αυτά όμως ξέρετε πάρα πολύ καλά κύριε δήμαρχε ότι δεν κληθήκαμε με νόμιμο τρόπο.

θα ήθελα να ενημερώσω και τους συναδέλφους ότι ουδέποτε κληθήκαμε για την οικονομική επιτροπή που έγινε στις 2:00 δεν είχαμε ενημερώσει ότι υπήρχε και δεύτερη έκτακτη οικονομική επιτροπή στις 2:00.

Να αναφερθώ σε ένα τηλεφώνημα που πήραμε στις 1:15 για να παραβρεθούμε σε μία οικονομική επιτροπή στις 1:30? Χωρίς η γραμματέας να γνωρίζει το θέμα του έκτακτου της υπόθεσης?Γνωρίζετε πολύ καλά τι έγινε.παρόλα αυτά μας το είπατε βέβαια και στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε έρθουμε και συμμετέχουμε στην οικονομική επιτροπή είτε όχι η απόφαση ήταν ειλημμένη,ήτανε κατά πλειοψηφία.

Είμαστε περιττή σαν αντιπολίτευση γενικώς στη δική σας Δημοκρατία. Είμαστε περιττοί τόσο στο Δημοτικό συμβούλιο όσο και στις οικονομικές επιτροπές.Παρόλα αυτά κύριε δήμαρχε ο δήμος πρέπει να παίρνει αποφάσεις στα πλαίσια της νομιμότητας και να μην συγκαλύπτει καθόλου τυχόν παρατυπίες η’αδυναμίες η’ ακόμη και την βιασύνη του να πάρει αποφάσεις μόνο και μόνο για να εκθέσετε αυτό που έχετε μέσα στο μυαλό σας εκείνη την δεδομένη στιγμή.

Δεν διασφαλίζει τίποτα κανέναν μας ούτε τον πολίτη, τίποτα περισσότερο παρά η τήρηση της νομιμότητας της δημόσιας διοίκησης.

Τήρηση της νομιμότητας που εσείς Κύριε δήμαρχε δεν τηρήσατε στην δέουσα περίπτωση και εκτός αυτού εκθέτεται δημόσια δημοτικούς συμβούλους ως ψεύτες. βέβαια δεν περιμένω να ανακαλέσετε ούτε να πείτε ότι όντως δεν κληθήκαμε με τον δέοντα τρόπο.Βέβαια είναι γνωστός ο τρόπος της διοίκησης αλλά και οι μεθοδεύσεις που παίρνετε τις αποφάσεις 

Γκυρίνης.

Σας λέω ότι πρέπει να είσαστε πιο προσεκτική.Υπογράψατε ότι ειδοποιηθήκατε. Αυτό λέει η υπεύθυνη δήλωση της υπαλλήλου.

Όσο κι αν θέλετε να εμφανιστείτε ως εργατοπατέρας η’ προστάτης των εργαζομένων δεν ξέρω αν θα το πετύχετε.

Μοσχοπούλου.

Κύριε δήμαρχε Μάλλον δεν καταλάβατε η μεθόδευση σας είναι αυτή που μας ενόχλησε η μεθόδευση σας με τις υπεύθυνες δηλώσεις.

Γκυρίνης.

Την υπογραφή σας την αμφισβητείται? κ.Μοσχοπούλου υπογράψατε.

Μοσχοπούλου.

Η υπογραφή μου στο αποδεικτικό μπήκε μετά από μία εβδομάδα με δέκα ημέρες όταν ήταν η επόμενη οικονομική επιτροπή,παρουσία της υπαλλήλου που…δεν θέλω να πω το όνομά της,υπέγραψα ότι μας κάλεσε 1:15 για μία συνεδρίαση της οικονομική επιτροπή στις 1:30 και στα δύο αποδεικτικά.

Η οικονομική επιτροπή που έγινε στις 2:00 την κάνατε Κύριε δήμαρχε μεταξύ σας, χωρίς να το γνώριζε κανείς από την αντιπολίτευση και το επιβεβαιώνει και ο κύριος  Αλευράς. Οπότε μη μου πείτε εμένα που βάζω την υπογραφή μου.αλλά από δω και πέρα επειδή βλέπω τις μεθοδεύσεις σας μαζί με το προσωπικό που είναι πολύ οικείο σας θα είμαι πάρα πολύ προσεκτική να το ξέρετε αυτό.

Άκουσε κανείς ότι δεν σέβομαι τις αποφάσεις είπα τις δικές σας μεθοδεύσεις και μιλάω ότι υπάρχει μία ψευδής υπεύθυνη δήλωση αυτό λέω κύριε δήμαρχε μόνο εσείς δεν καταλάβατε και θέλετε να κρυφτείτε πίσω από αυτήν την απόφαση.

Απάντηση