ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Την υποψηφιότητά του ως Δήμαρχος Αλεξάνδρειας ανακοίνωσε ο Κώστας Ναλμπάντης


Συνδημότισσες-ες, σε λίγους μήνες θα βρεθούμε σε καθοριστικής σημασίας εκλογική αναμέτρηση που θα αφορά τον θεσμό της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, όπως αυτός διαμορφώθηκε με τον ισχύοντα τελευταίο νόμο του κράτους, ο οποίος υποχρεώνει την αναζήτηση λύσεων, μέσα από συγκλίσεις αξιών και αρχών, ατόμων-  προσωπικοτήτων, οι οποίες θα εκφράζουν δημόσιο λόγο και θα αναλαμβάνουν δημόσιο ρόλο, για να ξεπεραστούν οι προκλήσεις της εποχής και οι δραματικές επιπτώσεις τηςκρίσης.

Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει πως τίποτα δεν είναι όπως πριν, γιατί  η εφαρμογή των  μνημονίων δεν επέτρεψε την πραγματική σύγκλιση στο όραμα  της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ και δυσκόλεψε και την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στον Δήμο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ οι Δημότες το 2014 επέλεξαν την απερχόμενη διοίκηση καθώς ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ συμμετοχικό σύστημα διοίκησης και όχι το παλιό «δημαρχοκεντρικό» μοντέλο, προγραμματισμό έργων, πλήρη διαφάνεια αλλά και αποκέντρωση αρμοδιοτήτων με σκοπό να γυρίσει σελίδα στον τρόπο διοίκησης και οργάνωσης του Δήμου.

Όσο δεν γίνονταν αυτά, Αιρετοί αποφάσισαν διαδοχικά να διαχωρίσουν τη θέση τους, είτε παραιτούμενοι, είτε υπέμεναν καρτερικά αναλαμβάνοντας πλήρως το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί – για πιθανή αλλαγή πλεύσης, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ.

Φίλες και Φίλοι,

Στις διαδικασίες που ξεκίνησαν  για την εκλογή των νέων δημοτικών αρχών, και αναλαμβάνοντας και σε προσωπικό επίπεδο το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί, μαζί με πολλές και πολλούς συνδημότες μας θα διεκδικήσουμε το δικαίωμα ως προς την πόλη και τα χωριά μας ενωτικά, και ως προς τα αυτοδιοικητικά, αξιοκρατική, ισότιμη και δημιουργική νέα δημοτική αρχή συμμετοχικής διοίκησης.

Η νέα δημοτική παράταξη που δημιουργούμε θαβασίζεται σε ένα αδέσμευτο και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με συμπολίτισσες – εςαπό όλο το πολιτικό καικοινωνικόφάσμα, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ότι ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ούτε χρίσματα, ούτε στηρίξεις, καθώς η μόνη ΔΕΣΜΕΥΣΗ μας είναι μια, μοναδική και καθολική και είναι η ΔΕΣΜΕΥΣΗ στο Ανθρωποκεντρικό μας Πρόγραμμα.

Θα προχωρήσουμε μπροστά με ένα απόλυτα διαυγές Αυτοδιοικητικό στίγμα χωρίς κομματικές ή άλλες μικροπολιτικές αγκυλώσεις.

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Θέλουμε να δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην τοπική μας κοινωνία, και με αποδέκτες προς κάθε κατεύθυνση, υπερβαίνοντας τις δυσκολίες και τις ανησυχίες τους, πως πρέπει να πάμε τον Δήμο μας Μπροστά !

Το «Εμείς» και όχι το «Εγώ» είναι το σύνθημα της παράταξής μας, όπως προσεχώς στον δέοντα χρόνο και με ξεκάθαρη διακήρυξη αρχών θα αναφερθούμε.

Σας εύχομαι ολόψυχα «Καλή Χρονιά» και το  2019 ας είναι  η χρονιά της αλλαγής και μιαςνέας δυναμικής λειτουργίας του Δήμου μας,

Με τιμή,

Κώστας Ναλμπάντης

Απάντηση