ΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Συμμετοχή του Δήμου Βέροιας σε τουριστική εσπερίδα του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης

Με τη συμμετοχή και του Δήμου Βέροιας διεξήχθη εσπερίδα του Τομέα Τουρισμού και Φιλοξενίας του Αλεξανδρείου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με τίτλο «Salonika Front: Απ’ την Ιστορική Μνήμη στην Τουριστική Εμπειρία», την Τετάρτη 05 Δεκεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη.

Το θέμα της εσπερίδας αφορούσε το πως ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών και συγκεκριμένα την περίπτωση του  Μετώπου της Θεσσαλονίκης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Κατά την εσπερίδα παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες ομιλίες ενώ ακολούθησε συζήτηση με το κοινό. Στην εσπερίδα συμμετείχαν πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης όλων των βαθμίδων, ακαδημαϊκοί, φοιτητές και επιχειρηματίες του τουρισμού με πολύ σημαντικές τοποθετήσεις.

Από την πλευρά της Βέροιας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βασίλης Λυκοστράτης, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας νέων προϊόντων για τον εμπλουτισμό του ήδη πλούσιου τουριστικού αποθέματος της περιοχής και πως τέτοιες πρωτοβουλίες συμβάλουν στην κατεύθυνση αυτή ενώ ο ειδικός συνεργάτης τουρισμού, Γιάννης Βαλαχής παρουσίασε μαζί με τον Υπεύθυνο Πολιτιστικού Τουρισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Έδεσσας, κ. Ευάγγελο Κυριακού το τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν «Τα βήματα του Χο Τσι Μινχ στην Ελλάδα». Τέλος, τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας και της δικτύωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων του τουρισμού για την επίτευξη αντίστοιχων προσπαθειών, φέρνοντας ως παράδειγμα τη συνεργασία των δύο γειτονικών Δήμων, της Βέροιας και της Έδεσσας.

Απάντηση