ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Bazaar στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας

Μετά φιλοξενία τριών ημερών (Τρίτη 13/12 έως και Πέμπτη 15/12/2016) στο Foyer του Δικαστικού Μεγάρου Βεροίας, έκλεισε τις εργασίες του το  1ο Bazaar του Οργανισμού μας στον χώρο αυτόν, με πανηγυρικό τρόπο: τα παιδιά από τα Σπίτια της Βεργίνας και της Βέροιας έψαλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα τους δικαστικούς λειτουργούς και στους υπαλλήλους.

Το χριστουγεννιάτικο Bazaar αποτέλεσε μία μικρή ευχάριστη τομή στη ζωή του Μεγάρου, καθώς διάνθισε τον χώρο με τις πολύχρωμες-περίτεχνες δημιουργίες των εθελοντριών της Πρωτοβουλίας, αποδίδοντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό έσοδο για το έργο της. Η υποδοχή του από τους χρήστες του χώρου, λειτουργούς, υπαλλήλους και κοινό υπήρξε θερμή.

Τα παιδιά του Οργανισμού, συνοδευόμενα από τις φροντίστριές τους, έψαλαν τα κάλαντα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βεροίας κυρίου Στέφανου Ζαρκαντζιά, του Αντισαγγελέα και Εισαγγελέα Ανηλίκων κυρίου Δημητρίου Σταύρου, της Προϊσταμένης του Πρωτοδικείου κυρίας Μαρίας Μαραντίδου και των  δικαστικών υπαλλήλων, μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης.

Ο κύριος Ζαρκαντζιάς παρέδωσε στον Πρόεδρο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί μία κάμερα και ένα φάκελο με χρηματικό ποσόν 310€, προϊόντα δωρεών των δικαστικών λειτουργών και των δικαστικών υπαλλήλων της Ημαθίας, ευχόμενος στα παιδιά καλή πρόοδο και καλές γιορτές. Η κυρία Μαραντίδου απηύθυνε στα παιδιά με θερμά λόγια χρήσιμες νουθεσίες και ευχήθηκε ανάλογα. Τα παιδιά ανταπέδωσαν τις ευχές. Στη συνέχεια τους παρατέθηκε εξαιρετικά πλούσιο μπουφέ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί ευχαριστεί ολόθερμα όλους τους συντελεστές της όμορφης τριήμερης φιλοξενίας, που ενίσχυσε τους δεσμούς του Οργανισμού με τον χώρο των Δικαστικών και ανανέωσε το φρόνημα διοικούντων και εργαζομένων για τη συνέχιση του έργου της φροντίδας και προστασίας παιδιών σε κίνδυνο. Ιδιαίτερες όμως  ευχαριστίες οφείλονται στην ψυχή των εκδηλώσεων, την ακαταπόνητη κυρία Μαριάννα Κατσαβού, Γραμματέα της Εισαγγελίας, που συνέλαβε την ιδέα αυτής της παρουσίας και την υλοποίησε άριστα, ενσαρκώνοντας ιδανικά το πρότυπο του κοινωνικού υποστηρικτή αυτών των παιδιών και ικανοποιώντας σχετική επιθυμία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου  κυρίας Ξένης Δημητρίου.

Ευχόμαστε Καλή Χρονιά με υγεία, σε όλους τους φίλους μας, δικαστικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους της Ημαθίας!

 

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

Απάντηση