ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πυρά Κουτσογιάννη σε Καρασαρλίδου για τροπολογία της ΕΤΑ: Δεν δόθηκε οριστική λύση. Την κατέθεσε χωρίς να με ενημερώσει

Ως ένα βήμα που όμως δεν δίνει οριστική λύση, χαρακτήρισε την τροπολογία που κατέθεσε στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή η βουλευτής Ημαθίας κ. Φρόσω Καρασαρλίδου για την υπαγωγή των εργαζομένων της πρώην δημοτικής επιχείρησης ΕΤΑ Α.Ε που διαχειρίζονταν το ξενοδοχείο «Βέρμιο» του Αγίου Νικολάου, ο δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου. «Εργαστήκαμε επί ένα χρόνο με
τον δήμαρχο Έδεσσας (σ.σ για την αντίστοιχη δημοτική επιχείρηση «Καταρράκτες») και την ΚΕΔΕ, προκειμένου να καθοριστεί το άρθρο 54 του νομοσχεδίου, που αφορά θέματα των δήμων. «Η κ.Καρασαρλίδου χωρίς να ενημερώσει τον δήμαρχο υπέβαλλε ένα μόνο του κομμάτι του άρθρου ως τροπολογία. Αδιανόητη η πράξη της. Από τη στιγμή που ήθελε να βοηθήσει γιατί δεν πήρε όλο το άρθρο, παρά μόνο ένα μικρό κομμάτι που αφορά την υποτιθέμενη δυνατότητα μεταφοράς των εργαζομένων; Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με το Υπουργείο Εσωτερικών να εισαχθεί όλο το άρθρο στην ολομέλεια, όπως είχαμε εργαστεί με τον κ.Κουρουμπλή. Ζητώ από τους τοπικούς βουλευτές να κάνουν πράγματα για τον τόπο τους, αφού προηγείται συνεννόηση με την τοπική αυτοδιοίκηση. Χρειάζεται να δοθεί σαφής και οριστική λύση στο θέμα της πρώην επιχείρησης» τόνισε ο κ. δήμαρχος.
Ως δύσκολο ζήτημα που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς αναφέρθηκε στο θέμα ο κ. Καραμπατζός, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να διαγράφεται μονοκονδυλιά η προσπάθεια της κας. Καρασαρλίδου και του κ. Ουρσουζίδη. «Χρειάζεται η έγκριση των θεσμών. Θα έρθουν αλλά πώς θα πληρωθούν; Να ξεκινήσει η διαδικασία λύση και εκκαθάριση της ΕΤΑ» είπε.
Στο γεγονός ότι η τροπολογία ψηφίσθηκε μόνο από την κυβερνητική και είναι η αρχή για να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι αναφέρθηκε ο κ. Ρίζος.
Για έλλειμμα συνεργασίας της δημοτικής αρχής με τους βουλευτές έκανε λόγο κ. Μπίλης, τονίζοντας ότι στα υπουργεία πρέπει να πηγαίνουν μαζί βουλευτές και δήμαρχος. «Το λέω αυτό παρά το ότι έχει σημαντικές ιδεολογικές αναφορές με την κα. Βουλευτή» κατέληξε.
Να αντιμετωπιστεί με μεγαλοσύνη το θέμα, ζήτησε ο κ. Δημησκής, λέγοντας ότι ο κ. Κεγκέρογλου από το ΠΑΣΟΚ μίλησε για ρουσφετολογική διάταξη και ο κ. Βορίδης από τη ΝΔ ότι έχει δημοσιονομικό κόστος. «Έπρεπε να αντιμετωπιστεί με μεγαλοσύνη το θέμα. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσουμε κάποιους την σημασία του Αγίου Νικολάου. Δούλεψαν πολλά άτομα για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Μετά τον ανασχηματισμό άλλαξαν τα δεδομένα. Η κ.Καρασαρλίδου έκανε ότι ήταν δυνατόν. Ο Κεγκέρογλου μιλούσε για ρουσφετολογική διάταξη και ο κ. Βορίδης έχει δημοσιονομικό κόστος» είπε , ζητώντας να στηρίξουν την προσπάθεια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
« Δεν το έλυσε η κ. Καρασαρλίδου, αλλά το έλυσε ο αγώνας των εργαζομένων της πόλης. Πολλούς σωτήρες έχει η Νάουσα» είπε ο κ. Καρτσιούνης από τη ΛΑΣ.
Απαντώντας ο κ. δήμαρχος τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η διαμορφούμενη νομοθεσία να είναι προς όφελος όλων. Είμαστε όλοι άνθρωποι και έχουμε οικογένεια και όχι μόνο οι εργαζόμενοι. Στο κείμενο που συντάξαμε με τους συνεργάτες των κ.κ Κουρουμπλή και Μπαλάφα υπήρχαν άρθρα έλεγαν ότι οι διοικούντες των κοινωφελών δημοτικών επιχειρήσεων απαλλάσσονται από κάθε προσωπική ευθύνη, ενώ οι επιχειρήσεις απαλλάσσονταν από προσαυξήσεις και πρόστιμα για χρέη προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.»Για ποιο λόγο δεν βάζουν λοιπόν όλο το άρθρο και μπαίνει μόνο το 1/3 που αφορά τους εργαζομένους; Λύση θα έρθει με την χρηματοδότηση της μισθοδοσίας του προσωπικού για τα 2 πρώτα έτη» κατέληξε ο κ. δήμαρχος.

Κουτσογιάννης: Τεχνικό πρόγραμμα ανάγκης

Ως πρόγραμμα ανάγκης, λόγω της μείωσης των πόρων από την κυβέρνηση, χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2017, ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης. «Είναι μειωμένο κατά 270.000 ευρώ λόγω της διακοπής του προγράμματος των παρακρατηθέντων οφειλών από την κυβέρνηση προς τους δήμους. Επίσης υπάρχει μείωση κατά 400.000 ευρώ για λειτουργικές δαπάνες. Η μείωση είναι σημαντική και προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να την αντιμετωπίσουμε» είπε.

Αγαστές οι σχέσεις μας με δημάρχους και αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας

Στην αγαστή συνεργασία με τον δήμο Βέροιας και Αλεξάνδρειας κ.κ Βοργιαζίδη και Γκυρίνη, καθώς και με τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη, αναφέρθηκε ο κ, δήμαρχος, απαντώντας στον κ. Καραμπατζό. «Συνεργαζόμαστε πλήρως και σε όλα επίπεδα. Όσοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα να πάνε αλλού να κάνουν τις προβοκάτσιες τους» είπε χαρακτηριστικά.

http://eleytheriadhs.blogspot.gr/

 

Απάντηση