ΕΙΔΗΣΕΙΣΗΜΑΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας – Στρίβειν δια της… αφισορύπανσης (βίντεο)

Σε μια “συμβιβαστική” λύση κατέληξε – κατά πλειοψηφία – το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας που μετά από δύο χρόνια επανέφερε το “πακέτο” των προστίμων σε βάρος καταστημάτων για παράνομη διαφήμιση, καθώς κατά Δήμαρχο “ήρθε το πλήρωμα του χρόνου”…

Έτσι αιτιολόγησε ο Δήμαρχος Βέροιας το γεγονός ότι τα θέματα αυτά είχαν εισαχθεί για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν 2 χρόνια και μεσούσης της συζήτησης, αποσύρθηκαν για να επανέλθουν και πάλι λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2016.

Όλα αφορούν παραβάσεις που βεβαιώθηκαν από το 2011 έως το 2013, αλλά ή τότε διοίκηση του Δήμου δεν τα πήγε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώςπ λησίαζε το “σωτήριον έτος 2014″… Σε φούλ προεκλογική περίοδο κανείς δε μιλάει για πρόστιμα…

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και τρις πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι κ.κ. Θεοδωρίδης, Μιχαηλίδης και Αγγέλογλου.

Ο πρώτος με την ιδιότητα του τέως αντιδημάρχου Καθαριότητας τοποθετήθηκε επί του θέματος, όπως και ο κ. Αγγελογλου. Ο κ. Μιχαηλίδης περιορίστηκε στο ρόλο του παρατηρητή.

Η “σολομώντεια” λύση που επιλέχθηκε για να κλείσει το θέμα για όλους ήταν να μην υπάρξει καταλογισμός προστίμου για παράνομη διαφήμιση, αλλά για αφισορύπανση, κάτι που κάνει τις οικονομικές επιπτώσεις για τους ενδιαφερόμενους σαφώς πιο ήπιες. Αρκεί να κριθεί η νομιμότητα της απόφασης από το αρμόδιο ελεγκτικό όργανο…

Γι’ αυτό και μέχρι νεοτέρας, υπάρχει μια στάση αναμονής…

Αυτό ήταν και το θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς αφορούσε μια σειρά από περιπτώσεις οι οποίες συζητήθηκαν όλες μαζί ως προς το περιεχόμενό τους, με τη δυνατότητα που δόθηκε από τη διαδικασία σε κάθε ενδιαφερόμενο να τοποθετείται ξεχωριστά για την δική του υπόθεση.

Εκ μέρους του Σωματείου Καταστημάτων καφετεριών και Κέντρων Διασκέδασης υπήρξε νομική παράσταση.

Τόσο από την εκπρόσωπο των καταστημάτων, όσο και από τις τοποθετήσεις μεμονομένων καταστηματαρχών, εκείνο που τονίστηκε ήταν η έλλειψη χώρων και υποδομών ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν διαφήμιση νόμιμα και χωρίς προστριβές με το Δήμο.
Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ανάγνωση δήλωσης του προέδρου της ΔΕΥΑΒ, Νίκου Μωυσιάδη που γνωστοποιούσε ότι παραιτείται από την προεδρία. Μέχρι νεωτέρας, χρέη προέδρου θα εκτελεί ο μέχρι τώρα αντιπρόεδρος, Γιώργος Ορφανίδης.

Ο Δήμαρχος Βέροιας είπε ότι προσπάθησε να μεταπείσει τον κ. Μωυσιάδη, αλλά μπροστά την επιμονή του στην απόφασή, έκανε δεκτή την παραίτηση.

Βέροια Δημοτικό Συμβούλιο – προ ημερήσιας διάταξης θέματα

Βέροια Δημοτικό Συμβούλιο – το θέμα των προστίμων για αφισορύπανση

Βέροια Δημοτικό Συμβούλιο – τα άλλα θέματα

 

http://www.verianet.gr/

 

Comment here