ΑΡΘΡΑΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Γιάντσιος Ιωάννης: Άρθρο 11: (Δικαίωμα του συνέρχεσθαι) του Συντάγματος 

Γιάντσιος Ιωάννης: Άρθρο 11: (Δικαίωμα του συνέρχεσθαι) του Συντάγματος 

Oι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.
2. Mόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Oι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει.

Το Σύνταγμα πουθενά δεν αναφέρει απαγόρευση για δημόσια υγεία, παρά μόνο απαγόρευση για δημόσια ασφάλεια.  Από την στιγμή που βλέπουμε τον απαράδεκτο συνωστισμό στα ΜΜΜ, μέσα στα λεωφορεία και τα τραίνα έναν πάνω στον άλλον, στην Ερμού, το αδιαχώρητο από χιλιάδες καταναλωτές, από τα Σούπερ Μάρκετ γεμάτα κλπ., η Κυβέρνηση στρέφεται κατά της διαμαρτυρίας των φοιτητών που συντεταγμένα και με αποστάσεις θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τον απαράδεκτο νόμο σχετικά με την θέσπιση νόμου να βρίσκεται η αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια??? Αυτό το πράγμα δεν γίνεται πουθενά στην Ευρώπη και σ ολόκληρο τον κόσμο!!! Αστυνομία δεν υπάρχει μέσα στα Πανεπιστήμια. Είναι πρωτοτυπία «χουντικής» κοπής για να ελέγχονται οι νέοι μας. Όλοι περάσαμε από τα Πανεπιστήμια και ξέρουμε τι γίνεται.. Και βεβαία είναι δίκαιο το αίτημα τους για την μη αναγνώρισης των πτυχίων από τα κολέγια!! ισότιμα με τα δικά τους! Όλη η Ευρώπη κάνει συνετή πολιτική και η Ελλάδα του Μητσοτάκη άκρατο Φιλελευθερισμό «χουντικής» κοπής.

Με την απαγόρευση της συνάθροισης που αποφάσισε η Κυβέρνηση μέχρι της 01-021-2021 «καταργεί άμεσα» το παραπάνω άρθρο του Συντάγματος, καταλύει το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα μας. Χτυπιέται το Σύνταγμα μας με πρόσχημα την καραντίνα!! Όλοι μας έχουμε καταλάβει ότι, με την ευκαιρία του COVID-19 «καταργούν» τα ατομικά θεμελιώδη δικαιώματα μας που αυτό σημαίνει ότι πλήττεται η Δημοκρατία μας.

Άλλωστε, με όλα τα μέτρα που έχουν πάρει, απέτυχαν στην αντιμετώπιση της δεύτερου κύματος της πανδημίας (η παναγιά να βάλει το χέρι της) τι θα μας βρει στο 3 κύμα που διαφαίνεται, διότι, τα Νοσοκομεία μας είναι υπο στελεχωμένα, δίχως τα κατάλληλα μέτρα. Πέθαναν σχεδόν 6.000 συμπολίτες μας και μάλιστα μέσα στα Νοσοκομεία. Εκεί δεν παίρνουν μέτρα που χρειάζεται, παρά μόνο διορίζουν αστυνόμους. Παντού αστυνομία. Αυτό είναι μια σύγχρονη «Χούντα» που ζούμε.

Να προστατέψουν πραγματικά τους πολίτες από την πανδημία ναι, όχι όμως να καταλύουν την Δημοκρατία!!! κ. Μητσοτάκη.. πες αλεύρι!! …οι ψηφοφόροι σε γυρεύουν….

Γιάντσιος Ιωάννης – Δικηγόρος Σερρών, 6976639687

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ της Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

 

 

 

Απάντηση