ΚΟΙΝΩΝΙΚΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΥΓΕΙΑΣ

“Εδώ και τώρα” ο γιατρός Γιάννης Παράσχου εξηγεί πως να σταματήσει κάποιος το κάπνισμα (βίντεο)

Την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021  στην εκπομπή “Εδώ και τώρα” με τη Δέσποινα Καρέκλα και στο ράδιο web tv Avena  97,7 ήταν καλεσμένος ο γιατρός Γιάννης Παράσχου, ο οποίος  έδωσε απαντήσεις για τη διαδικασία διακοπής καπνίσματος.

Μέσα από μια  κατανοητή περιγραφή εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα ενός καπνιστή όταν καπνίζει και πως το κάπνισμα καταλήγει να γίνεται σωματικός και ψυχολογικός εθισμός. Ακόμη,  έδωσε προτεινόμενες λύσεις στο πρόβλημα.

Το πιο σημαντικό είναι να συνειδητοποιήσει ο καπνιστής του λόγους που καταφεύγει σε αυτό και να δουλέψει με τον εαυτό του μέχρι να πετύχει το αντίθετο. Ένα λάθος που κάνουν οι καπνιστές είναι να διακόπτουν τελείως το κάπνισμα από τη μια μέρα στην άλλη. Ιδανικά αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει σταδιακά. Υπάρχουν βοηθητικές ασκήσεις που μπορούν να φανούν χρήσιμες στον καπνιστή και να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας παθητικός καπνιστής σε βάθος χρόνου μπορεί να είναι χειρότερα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ένας καπνιστής.

Σχετικά με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είπε ότι είναι επιβλαβή και δεν βοηθούν τον καπνιστή ώστε να κόψει το κάπνισμα.

Τέλος, επεσήμανε ότι οι  καπνιστές είναι πιο ευάλωτοι σε λοιμώξεις και βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο να νοσήσουν από κορωνοϊό ή από κάποια άλλη λοίμωξη από τους άκαπνους  γιατί οι αμυντικοί τους μηχανισμοί δεν είναι ίδιοι.

Περισσότερα δείτε στο βίντεο:

 

Απάντηση